17:45 / 17.12.2020.

Autor: I.L./Hina

Šoštarić uoči povijesne utakmice: Srce je najvažnije

Foto: Ritzau Scanpix via REUTERS/Bo Amstrup

Foto: Ritzau Scanpix via REUTERS/Bo Amstrup

Foto: - / REUTERS

Ispred hrvatske ženske rukometne reprezentacija povijesna je utakmica.
Ispred hrvatske ženske rukometne reprezentacija povijesna je utakmica, polufinale Europskog prvenstva protiv Francuske u petak u 18 sati u Herningu, uz prijenos na našem Drugom programu.

➡️ EHF uvrstio dvije Hrvatice u najbolju momčad drugog kruga
➡️ Hrvaticama na putu do finala jedina neporažena ekipa

Bez obzira kako utakmica završila, hrvatskim rukometašicama je već sam ulazak u polufinale najveći uspjeh u povijesti našeg ženskog reprezentativnog rukometa.

Najbolji plasman na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996., 2008.).

Na svjetskim prvenstvima su dvaput bile zaustavljene u četvrtfinalu (1997, 2011), baš kao i u jedinom nastupu na olimpijskom turniru, 2012. u Londonu.

- Sve je u normali, jučer smo se odmorili, imamo video danas, jučer smo isto imali video. Sutra nas čekaju završni detalji za ovu utakmicu, najavio je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.

- Srce je najvažnije, i naravno glava koja mora razmišljati u pravim trenucima, onda si jači od najjačih, dodao je.

Šoštarić smatra kako nas Francuskinje respektiraju, ali su i sretne što igraju protiv nas.

- Imali smo konferenciju EHF-a i stječem dojam da nas Francuskinje respektiraju, ali i osjećaju neko olakšanje jer igraju s nama. Mi ćemo unijeti svu svoju emociju i to je ono što bi trebalo biti jako važno, poručio je hrvatski izbornik.

U drugom polufinalu sastaju se Norveška i Danska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!