20:56 / 15.12.2020.

Autor: M.Š./HRT

Šoštarić: Nema tu puno riječi, mogu samo suze ići

-

-

Foto: - / -

Nakon pobjede hrvatskih rukometašica nad Njemačkom i plasmana u polufinale Europskog prvenstva, izbornik i rukometašice nisu skrivali oduševljenje postignutim uspjehom.
Nakon pobjede hrvatskih rukometašica nad Njemačkom i plasmana u polufinale Europskog prvenstva, izbornik i rukometašice nisu skrivali oduševljenje postignutim uspjehom.

➡️ Hrvatska u polufinalu protiv Francuske
➡️ Fantastične rukometašice u polufinalu Europskog prvenstva
➡️ San se nastavlja: Povijesni uspjeh hrvatskih rukometašica
➡️ Nizozemska "pomogla" Hrvatskoj 
➡️ Uoči Njemačke Šoštarić uvrstio Dejanu Milosavljević
➡️ "Čudotvorac" Šoštarić o rukometnoj bajci u Danskoj

Najbolji plasman na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996. i 2008.).

Na svjetskim prvenstvima su dvaput bile zaustavljene u četvrtfinalu (1997. i 2011.), baš kao i u jedinom nastupu na olimpijskom turniru, 2012. u Londonu.

Na zadnjem EURU Hrvatska je zauzela posljednje mjesto, a sada će se u petak boriti za finale sa pobjednikom druge skupine, najvjerojatnije s europskim prvakinjama Francuskinjama. 

- Ispisale smo povijest u Hrvatskoj. Ženski rukomet je konačno živ u našoj zemlji. U prvom poluremenu smo imali probleme u napadu, a u drugom imala sam osjećaj da mogu sjediti na klupi koliko smo dobro igrale obranu. Pišemo hrvatsku povijest, mislim da smo odigrale odličnu utakmicu u drugom poluvremenu, izjavila je Tea Pijević, hrvatska golmanica koja je imala 16 obrana i proglašena je najboljom igračicom utakmice s Njemačkom.

- Ponosan sam do neba na sve njih. Na sve cure, članove stručnog stožera i sve ljude koji su ovdje. Oni su jedino vjerovali u sve ono što mi ovdje radimo. Nema tu puno riječi, mogu samo suze ići. Od prvog dana treninga u Poreču, one su radile više nego odlično. Niti jedan trening nikoga nije trebalo tjerati ili potaknuti, one su toliko toga uložile i željele sve to, poručio je izbornik Nenad Šoštarić.

- Izuzetno sam ponosna na svoju ekipu i cijeli stožer. Mi smo, ja mislim, napravili ogroman rezultat i upisale se u povijest hrvatskog ženskog rukometa, izjavila je Katarina Ježić.
"