Šoštarić: Današnji dan ne bih poželio ni najgorem neprijatelju

06.12.2021.

23:45

Autor: I.L./HRT/HRS

Nenad Šoštarić

Nenad Šoštarić

Foto: - / HRS

- Tužan sam, jako sam tužan. Današnji dan ne bih poželio ni najgorem neprijatelju, rekao je izbornik Nenad Šoštarić nakon što su naše rukometašice izgubile od Japana i ulaze u drugi krug Svjetskog prvenstva bez boda. 

- Od testiranja ujutro pa do saznanja da četiri igračice moraju biti u karanteni pa do PCR-a... Nisu nam dozvolili da idemo na trening pa smo onda čekali sve do 19 sati, kada smo već trebali biti na putu prema dvorani, a još nismo znali niti koje igračice će moći igrati te u kojem ćemo sastavu nastupiti. Na kraju su ostale cure dale sve od sebe, odigrale odličnih 50 minuta, pa onda u zadnjih 10 minuta promašile previše zicera uz previše učinjenih grešaka. Gubitak koncentracije i nerezonski šutevi. To je jednostavno bilo povezano s glavom, a glava s umorom koji je bio maksimalno prisutan. Žao mi je i tužan sam jer mislim da Japanke nisu dobile utakmicu nego smo ju mi izgubile, ističe Šoštarić.

Hrvatska u drugi krug Svjetskog prvenstva u Torrevieju odlazi bez bodova. Suparnici su redom 8. prosinca Argentina, dva dana poslije Španjolska, a zatim 12. prosinca Austrija.

- Teško da sada možemo do četvrtfinala, morale bi nam se poklopiti sila rezultata, ali moramo dobiti Argentinu i Austriju. Nećemo sretni otići doma, ali ovo nam je veliko iskustvo, zaključio je Šoštarić.

Kapetanica Katarina Ježić rekla je kako su se "borile od prve do zadnje minute".

- Ponekad to nije izgledalo najbolje. Danas nam je bio jako dugačak dan. Cijeli dan smo provele u hotelu, bilo je teško pojaviti se tu i odigrati ovakvu utakmicu. Ponosna sam na sve nas jer nije bilo lagano, dodala je.

- Nažalost i ovako nas je bilo malo, na kraju ne znam što bih rekla... žao mi je. Mislim da smo dale sve od sebe, ali očito je za jednu postavu, a mislim da nas je sedam igralo, bilo preteško 60 minuta igrati protiv Japana, rekla je Ana Debelić.

Ana Debelić

Ana Debelić

Foto: - / HRS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!