12:30 / 16.01.2018.

Autor: HRT

Slovenci prijete napuštanjem EP-a!

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Slovenska rukometna reprezentacija zbog spornih sudačkih odluka na prvoj i drugoj utakmici Europskog prvenstva u Zagrebu razmišlja o napuštanju EP-a.
Slovenska rukometna reprezentacija zbog spornih sudačkih odluka na prvoj i drugoj utakmici Europskog prvenstva u Zagrebu razmišlja o napuštanju EP-a. Konačnu će odluku donijeti Rukometni savez Slovenije na čelu s predsjednikom Franjom Bobincem, rečeno je na konferenciji za novinare u Zagrebu. Za slovensku rukometnu reprezentaciju posebno je sporna odluka suca koju je donio na kraju druge utakmice na Europskom prvenstvu protiv Njemačke u skupini C. Utakmica je završila remijem 25:25 nakon što je Njemačka izjednačila iz sedmerca po isteku vremena nakon što je dugotrajnog pregledavanja snimke ustanovljeno kako je slovenski igrač Blaž Blagotinšek ometao izvođenje lopte sa sredine igrališta. Naime, nakon što je Paul Drux 10-ak sekundi prije kraja poravnao na 24:24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija je izvela brzi centar te je Blaž Janc pogodio za 25:24. Iako se činilo kako je taj pogodak postignut u posljednjoj sekundi, Nijemci su izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon 10-ak minuta pregledavanja snimke ustanovili kako je na semaforu ipak ostalo nešto vremena, a da se Blagotinšek nije nalazio na potrebna tri metra udaljenosti od njemačkog igrača koji je želio izvesti loptu s centra. Takva opstrukcija kažnjava se izravnim crvenim kartonom i sedmercem za suparnika, a Tobias Reichmann je uspješno izveo taj sedmerac za konačnih 25:25. Nakon ovakvog raspleta utakmice, slovenska reprezentacija odlučila je uložiti žalbu na suđenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!