14:15 / 22.02.2019.

Autor: M.M./Hina

Silvio Ivandija postaje prvi Červarov pomoćnik

-

-

Foto: - / -

Prvi Červarov pomoćnik za sljedeći kvalifikacijski ciklus postat će Silvio Ivandija, trenutačni trener RK Dubrovnika.
Nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, Hrvatski rukometni savez odlučio je napraviti jednu promjenu unutar stručnog stožera muške seniorske reprezentacije. Izbornik i dalje ostaje, kao što je to i bilo dogovoreno Lino Červar, dok Davor Dominiković prestaje biti njegov prvi pomoćnik.

Prvi Červarov pomoćnik za sljedeći kvalifikacijski ciklus postat će Silvio Ivandija, trenutačni trener RK Dubrovnika.

Budući je hrvatska muška seniorska reprezentacija izborila šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu u siječnju te osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju i tako ispunila zacrtani cilj, Hrvatski rukometni savez je u dogovoru s Dominikovićem donio odluku da on više ne bude Červarov pomoćnik s obzirom na brojne klupske obveze, ali i obveze koje ima s juniorskom reprezentacijom koju ovoga ljeta očekuje Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj od 13. do 27. srpnja.

Kako je to jedan od prioriteta Hrvatskog rukometnog saveza u ovoj godini, čelni ljudi HRS-a su u dogovoru s Davorom Dominikovićem procijenili da je to u ovom trenutku najbolje moguće rješenje za sve.

- Davor Dominiković je bivši dugogodišnji reprezentativac i igrač, osvajač brojnih hrvatskih medalja i trofeja, s izvrsnom trenerskom perspektivom i stoga vjerujemo da je ovo najbolje rješenje za sve, u okviru kojega može sva svoja znanja i potencijale prenijeti novim generacijama kojima je bio sportski uzor, zahvalio je Hrvatski rukometni savez Dominikoviću na dosadašnjoj suradnji u seniorskoj reprezentaciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!