19:20 / 26.12.2020.

Autor: A.M./Hina

Ruski rukometaši na SP-u u Egiptu bez državnih obilježja

Ilustracija (Photo: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Ilustracija (Photo: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Ruska rukometna reprezentacija nastupit će na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Egiptu pod imenom "ekipa Ruske rukometne federacije".
Ruska rukometna reprezentacija nastupit će na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Egiptu pod imenom "ekipa Ruske rukometne federacije" (RHF), a neće smjeti koristiti niti jedan državni simbol, objavila je Međunarodna rukometna federacija (IHF).
Sportski arbitražni sud (CAS) je prošlog tjedna smanjio Rusiji zabranu nastupa na velikim natjecanjima s četiri na dvije godine, no kazna traje do 16. prosinca 2022. godine. Stoga je ruskim rukometašima zabranjen nastup na SP-u pod ruskom zastavom i grbom.
Umjesto državne zastave, vijorit će se zastava sa logom Rukometnog saveza Rusije, koja inače sadrži iste boje kao i ruska zastava. Još nije poznato kakva će se himna svirati prije susreta, vjerojatno himna Međunarodne rukometne federacije.
- Međunarodna rukometna federacija (IHF) usko surađuje s Međunarodnim olimpijskim odborom (IOC) i Ruskim olimpijskim odborom kako bi osigurala ispunjavanje svih zahtjeva u vezi s odlukom CAS-a, objavio je IHF.
RHF će igrati u skupini H s Bjelorusijom, Slovenijom i Južnom Korejom.
Svjetsko prvenstvo rukometaša, na kojem nastupa i hrvartska vrsta, održat će se od 13. do 31. siječnja 2021. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!