12:45 / 01.01.2021.

Autor: R.J./I.L./HRT

Rukometna reprezentacija radno ušla u novu godinu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Počele završne pripreme hrvatskih rukometaša za Svjetsko prvenstvo.
Radno u novu godinu ulazi hrvatska rukometna reprezentacija koja se jutros okupila u Zagrebu. Nakon testiranja na koronavirus, Hrvatska se uputila prema Poreču gdje će odraditi drugi dio priprema za Svjetsko prvenstvo u Egiptu.

➡️ Lino Červar u Umagu primio nagradu za životno djelo
➡️ Karačić izbjegao operaciju u nadi da se stigne oporaviti za SP
➡️ Veliko srce rukometaša: Cindrić nudi smještaj u kući u Ogulinu

Izbornik Lino Červar napravio je jednu promjenu u sastavu u odnosu na popis objavljen prije nekoliko dana. Reprezentaciji se od danas priključuje Lovro Mihić kao treće lijevo krilo, a s osnovnog popisa na listu pričuva prebačen je Josip Vekić.

Kapetan Domagoj Duvnjak želi nastaviti s uspjesima, prije nekoliko dana drugi put u karijeri postao je klupski prvak Europe. Na završnom turniru u Kolnu Kiel je otišao do kraja.

- Sve je funkcioniralo i jednostavno tako se taj Final Four osvaja. Mislim da je to još jedna pokazatelj kako se medalje osvajaju na europskim i svjetskim prvenstvima. Kad dođeš u polufinale trebaš imati dva savršena dana da se uzme zlato, rekao je Duvnjak.

Svjetsko prvenstvo u Egiptu počinje 13. siječnja, dva dana poslije Hrvatska igra prvu utakmicu protiv Japana. U skupini C još su Angola i Katar.

- Nikako ne smijemo podcijeniti nj Japan ni Angolu, a pogotovo Katar. Moram biti iskren ne znam puno o Angoli. O Japanu znamo da je Dagur Sigurdsson tamo trener i da se oni pripremaju za Olimpijske igre, a s Katarom smo imali velikih problema u prošlosti, istaknuo je Duvnjak.

Do odlaska u Egipat, u sklopu priprema reprezentacija će odigrati i dva susreta EHF EURO Cupa sa Španjolskom, 5. siječnja u Poreču, te 9. siječnja u Madridu.

- Prošlogodišnji pobjednik europskog prvenstva, odličan suparnik. Sigurno da ćemo u te dvije utakmice vidjeti što moramo popraviti, u čemu možemo biti bolji. Sigurno je da će biti jedan odličan test prije prvenstva, rekao je Željko Musa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!