Rukometašice se nadaju medalji na velikom natjecanju

21.06.2022.

09:23

Autor: HRT/Dobro jutro, Hrvatska

Stela Posavec

Stela Posavec

Foto: HTV / HRT

Ove subote u Alžiru počinju 19. Mediteranske igre, a trajat će do 5. srpnja. Natjecat će se sportaši u 24 sporta. U emisiji Dobro jutro, Hrvatska, šef misije HOO-a Mediteranske igre 2022., Damir Šegota govorio je o pripremama za Igre, a uime rukometašica govorila je kapetanica Stela Posavec

Rukometašice idu u kombiniranom sastavu, imaju problema s ozljedama, ali kapetanica se nada pozitivnim rezultatima u Alžiru: 


- Mi putujemo sutra u ponoć, svakodnevno treniramo dva puta dnevno, imamo saunu, vodu s hladnim ledom, odradile smo šest treninga, čekaju nas još tri. Svaka igračica koja je ovdje još nije imala priliku sudjelovati na Mediteranskim igrama. To je velik događaj, veliko iskustvo i sve smo uzbuđene što nam se pružila ta šansa. Ženska rukometna reprezentacija već je osvajala medalje, ukupno četiri. Nama je cilj nastaviti taj niz. 


O protivnicima: 


- Prvi protivnici su nam Tunis, igramo još sa Španjolskom i s domaćinima - Alžirom. Imale smo priliku igrati samo sa Španjolskom i to na prethodnom Svjetskom prvenstvu koje je bilo u 12. mjesecu prošle godine. Njihovu ekipu donekle znamo, s Tunisom i Alžirom bit će prvi susreti.

I Šegota ističe probleme s ozljedama kod rukometašica, ali problem rade i organizatori oko viza. Ukupno četiri rukometašice imaju problema s ozljedama, a jedna je sigurno otpala: 


- 109 sportaša, od jučer nam je otpala jedna rukometašica, ovisimo o ozljedama, ali imamo određenih problema s domaćinima, akreditacija je ujedno i viza, nadam se da će svi na kraju ići.

Najava Mediteranskih igara: Damir Šegota

Najava Mediteranskih igara: Damir Šegota

Foto: HTV / HRT

Očekuju se dobri rezultati, posebno u pojedinačnim sportovima: 


- Od ekipnih sportova idu muška i ženska odbojkaška reprezentacija. Jedna kombinirana ženska rukometna ekipa. Imamo pojedinačne sportove, taekwondo, karate, judo. Tamo putuju naši najbolji sportaši. Imamo još boks, atletiku, plivanje, streljaštvo, ukupno 17 sportova, od toga 2 ekipna, poručio je Šegota te dodao kako nema naše najbolje atletičarke Sandre Perković


- Ide Sara Kolak, ali zbog priprema za Svjetsko prvenstvo ne idu Sandra Perković i Filip Mihaljević, vjerujem da ćemo imati uspješne nastupe u atletici. Najviše nade polažem u judo, karate i taekwondo. 

Najava Mediteranskih igara

Najava Mediteranskih igara

Foto: HTV / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!