12:30 / 23.11.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Rukometašice počele završne pripreme za EURO

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu i odmah nakon testiranja na koronavirus krenula na pripreme u Poreč.
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu i odmah nakon testiranja na koronavirus krenula na pripreme u Poreč.

U Poreču će se obaviti završne pripreme za Europsko prvenstvo koje bi se od 3. do 20. prosinca  trebalo odigrati u Danskoj. Službene potvrde za održavanje Eura još nema, ali postoji najava da je Danska spremna prihvatiti organizaciju natjecanja nakon što je Norveška kao suorganizator otkazala svoj dio. U Norveškoj je trebala biti i skupina C u kojoj su Hrvatska, Nizozemska, Srbija i Mađarska.

Europska rukometna federacija i Danski rukometni savez, naime, već danima su u pregovorima s danskim vlastima i zdravstvenom službom oko mogućnosti da ta zemlja prihvati organizaciju cijelog natjecanja nakon odustajanja Norveške.

U ponedjeljak je u HRS stigla informacija iz Koprivnice o novom proboju koronavirusa u Podravka Vegetu, iz koje je čak pet ključnih igračica nacionalne vrste. Uz sve prometne poteškoće, danas je spriječen dolazak Ane Debelić iz Rusije, pa će ona stići naknadno, kao i Ćamila Mićijević. Da bi mogao normalno trenirati, izbornik Nenad Šoštarić je s pričuvne liste pozvao Ines Domjan.

- Kao i svi ostali, i mi ćemo se krenuti pripremati i pokušati prvo vidjeti gdje smo, čisto fizički, jer svaka igračica ima drugačiji ritam treninga i utakmica. Nakon toga ćemo pripreme potrošiti na varijante taktike kako bi što spremniji ušli u prvenstvo, kazao je izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije  Nenad Šoštarić.

- U ovoj cijeloj situaciji nije se igralo puno utakmica, do zadnjeg trenutka se nije znalo hoće li se održati, tako da sam sretna i jedva čekam krenuti, gladna sam rukometa, vjerujem da smo svi. I evo, jedva čekamo da krene, izjavila je Katarina Ježić, kapetanica Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!