Rukometašice krenule na pripreme za Mediteranske igre

14:23 / 17.06.2022.

Autor: HRT/Hina

Hrvatske rukometašice

Hrvatske rukometašice

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Ženska seniorska reprezentacija okupila se u petak u Zagrebu te otputovala u Prelog gdje će se pripremati za nadolazeće Mediteranske igre koje se održavaju u alžirskom Oranu od 25. lipnja do 5. srpnja 2022. godine.

 Planirani boravak reprezentacije u Prelogu je do 22. lipnja 2022. godine, kad će reprezentacija otputovati u Alžir.


Na popisu izbornika Nenada Šoštarića nalazi se 16 igračica. Osim nekoliko rukometašica koje su stalne članice reprezentacije, poput Stele Posavec, Lucije Bešen, ili recimo Andree Šimare, riječ je uglavnom o mladim igračicama koje se nalaze na širem popisu izbornika. Mediteranske igre stoga će biti idealna prilika da ih se testira i provjeri.


Andrea Šimara je svjesna da reprezentacija u Alžir odlazi u pomlađenom sastavu i da zapravo ne znaju u kojem će sastavu doći druge ekipe, ali ističe da će ona i njene suigračice i na ovom natjecanju dati sve od sebe.


- Dosta je mladih cura, ali većinom se znamo iz klubova, svi igramo međusobno. To je mlada ekipa, svatko će se htjeti dokazati. Ne znamo u kakvom će sastavu doći druge ekipe, ali proučit ćemo ih, dat ćemo sve od sebe, kazala je Šimara dodajući kako reprezentacija još ima dosta vremena da se uigra i uvježba. 


Kao što je poznato od ranije, na Mediteranskim igrama nastupa osam reprezentacija, koje su podijeljene u dvije skupine. Hrvatska će igrati u skupini A zajedno sa Španjolskom, Alžirom i Tunisom. U skupini B nalaze se Srbija, Sj. Makedonija, Portugal i Turska. Dvije najbolje reprezentacije iz tih skupina idu direktno u polufinale, odnosno u borbu za medalje.

Stela Posavec ističe kako u reprezentaciji ima dosta novih imena, ali ne smatra to problemom. 


- Okupile smo se tri tjedna nakon završetka sezone, u malo izmijenjenom sastavu: Tu su neke nove cure koje će dobiti priliku. U ovom kratkom vremenu pokušat ćemo se uigrati i ne sumnjam da će sve biti u redu. Igrat ćemo bez pritiska i dat ćemo sve od sebe da se predstavimo u najboljem svjetlu, kazala je Posavec napomenuvši da će ona i njene suigračice, iako od suparničkih ekipa poznaju jedino Španjolsku, dok su Alžir i Tunis nepoznanica, svima pristupiti ozbiljno.


Hrvatska je do sada pet puta nastupala na Mediteranskim igrama. I ima jedno zlato (1993.), jedno srebro (1997.) te dvije bronce (2005., 2013.).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!