10:14 / 25.04.2020.

Autor: K.L./HRS/HRT

Rukometaši saznali novi termin kvalifikacija za Olimpijske igre

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Svjetska rukometna federacija objavila je termine olimpijskih kvalifikacija za Tokio, za rukometašice i rukometaše.
Nakon što je Europska rukometna federacija napravila svoj kalendar natjecanja za završetak ove i sljedeću sezonu, Svjetska rukometna federacija objavila je termine olimpijskih kvalifikacija za Tokio, za  rukometašice i rukometaše, izvijestio je Hrvatski rukometni savez.

Prema prvom planu kvalifikacije za rukometaše trebale su se održati od 17.- 19. ožujka ove godine, u Francuskoj, Njemačkoj i Norveškoj.

No, koronavirus je pokvario planove, pa je novi termin od 12.- 14. ožujka 2021. godine. Kao što je poznato, Hrvatska se nalazi u skupini s Francuskom, Portugalom i Tunisom. Turnir se igra u Parizu u AccorHotels dvorani (nekadašnji Bercy). Prvi suparnik Hrvatske je Francuska, zatim slijedi Portugal, i na kraju Tunis. Točna satnica turnira bit će poznata nakon razgovora IHF-a i domaćina turnira.

Berlin je domaćin turnira u Njemačkoj. Na njemu sudjeluju domaćin Njemačka, Slovenija, Švedska i Alžir.

Treći turnir igra se u norveškom Trondheimu, a na njemu igraju Norveška, Brazil, Čile i Južna Koreja.

Olimpijske kvalifikacije rukometašica trebale su se održati ove godine od 20.-22. ožujka. Novi termin je od 19.- 21. ožujka 2021. godine, drugim riječima tjedan dana iza muških kvalifikacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!