11:35 / 28.03.2019.

Autor: A.M./HRT

Rukometaš Umaga suspendiran zbog uzimanja kokaina

Screenshot: Facebook RK Umag

Screenshot: Facebook RK Umag

Foto: - / -

Rukometaš Umaga Josip Maršan suspendiran je nakon što je bio pozitivan na kokain na dopinškom testiranju provedenom 2. ožujka.
Rukometaš Umaga Josip Maršan suspendiran je nakon što je bio pozitivan na kokain na dopinškom testiranju provedenom 2. ožujka.
Dvadesettrogidšnji rukometaš, koji je u karijeri zaigrao i za PPD Zagreb, rođen je u Zadru, gdje i odradio prve rukometne korake te je iz RK Zadra otišao u Umag . U prosincu prošle godine došao je u PPD zagreb, no usprkos velikim najavama zadržao se samo dva tjedna, nakon čega se vratio u Istru. - Rukometašu Josipu Maršanu, nakon dopinškog testiranja provedenog 2. ožujka 2019. na Prvenstvu Hrvatske u rukometu, otkrivena je prisutnost zabranjene tvari kokaina i njegovih metabolita koja se nalaze u kategoriji  S6.a Nespecificirani stimulansi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019.

Nakon provedene revizije nalaza, razvidno je da se radi o očiglednom kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ te je sportašu određena privremena suspenzija od dana 20. ožujka 2019.

Sportaš nije tražio otvaranje B uzorka.

Služba za antidoping HZJZ-a, u skladu s poglavljem 8 Pravilnika, odlučila je iznijeti predmet pred Stegovno vijeće HZJZ-a, piše u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!