20:04 / 10.01.2021.

Autor: A.M./Hina

Pritisak zvijezda urodio plodom, SP rukometaša ipak bez gledatelja

Luka Cindrić (Foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Luka Cindrić (Foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Svjetsko prvenstvo rukometaša, koje će se od 13. do 31. siječnja održati u Egiptu, ipak će, usprkos najavama, biti održano bez gledatelja.
Svjetsko prvenstvo rukometaša, koje će se od 13. do 31. siječnja održati u Egiptu, ipak će, usprkos  najavama, biti održano bez gledatelja.
Premda su organizatori najavili kako će otvoriti vrata dvorana određenom broju gledatelja, svega nekoliko dana prije početka natjecanja promijenili su odluku.
Prema prvotnom planu dvorane su trebale biti popunjene 20 posto njihovog kapaciteta, međutim kako epidemija koronavirusa ne jenjava, ipak neće biti gledatelja.
Odluka o zatvaranju vrata dvorana gledateljima donijeta je u nedjelju na sastanku na kojem su prisustvovali egipatski premijer Mostafa Madbouly, ministar za mlade i sport Ashref Sobhy, predsjednik Međunarodne rukometne federacije (IHF) Hassan Moustafa, te predsjednik Organizacijskog odbora i Egipatskog rukometnog saveza Hesham Nasr.
Na SP-u će prvi put nastupiti 32 reprezentacije, a utakmice će se igrati u četiri dvorane.
U Egiptu nastupa i hrvatska rukometna reprezentacija, a suparnici u skupini C koja se igra u Aleksandriji bit će nam Katar, Japan i Angola.
SP počinje u 13. siječnja utakmicom Egipat - Čile, a Hrvatska će svoj pri nastup imati dva dana kasnije protiv Japana.
U Egiptu je do sada zabilježeno oko 150.000 slučajeva koronavirusa, a umrlo je 8.100 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!