Predstavljena kandidatura Hrvatske, Danske i Norveške za SP

19.01.2020.

21:35

Autor: T.D./HRT/HRS

default error photo
Tri velike rukometne zemlje, došle su na ideju, da zajednički organiziraju Svjetsko prvenstvo.
Tri velike rukometne zemlje, došle su na ideju, da zajednički organiziraju Svjetsko prvenstvo. Bit će to natjecanje koje će ući u povijest kao prvo na kojemu će nastupiti 32 reprezentacije. Kandidatura je predstavljena u Beču, usred Europskog rukometnog prvenstva, nakon pobjede protiv Njemačke.

Hrvatska je u tom dogovoru spremna preuzeti četiri skupine prednatjecanja, jednu glavnu skupinu, dva četvrtfinala i jedno polufinale. Danska i Norveška bi podijelile ostalo.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac ističe kako Hrvatska nema dovoljno sredstava za organizaciju ovako velikog natjecanja.

- Smatramo da i Danska i Norveška predstavljaju svjetske velesile uz Hrvatsku i da bi po prvi put bila organizacija ovako velikog natjecanja u suradnji između skandinavskih zemlja i zemlje iz srednje Europe i Jugoistočne Europe, kako god se mi pozicionirali. To je nešto novo i kako HRS u svemu nastoji biti prvi, u svemu preteča novih stvari u rukometu tako i ova organizacija prvenstva isto tako jedan od prvih koraka k organizaciji velikih natjecanja i ovakvih suradnji, kaže Grahovac.

Nije tajna da Hrvatska ima već spremne četiri dvorane za takvu vrstu natjecanja: Arenu Zagreb, Arenu Split, Arenu Varaždin, Žatiku u Poreču i novost je dvorana u Dubrovniku koja bi se tek trebala sagraditi.

Prezentacije poput ove u Beču održane su posljednjih dana i u Malmöu gdje je igrala Danska, odnosno Trondheimu u kojemu je svoje susrete europskog prvenstva igrala Norveška.

Konačna odluka o domaćinu bit će poznata za otprilike mjesec dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!