14:53 / 02.11.2020.

Autor: I.L./HRT

Povratnici u reprezentaciju Čupić i Štrlek spremni za nove izazove

Foto: HRS

Foto: HRS

Foto: - / -

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se nakon devet mjeseci.
Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu nakon devet mjeseci koliko je prošlo od finala Europskog prvenstva u Stockholmu gdje je osvojila srebrnu medalju.
 
Izabranici Line Červara trebali su odigrati dvije utakmice u EHF EURO Cupu, no nakon što je odgođen dvoboj u Slovačkoj igrat će samo s Mađarskom 7. studenoga u Osijeku.

Korona virus prisilio je Červara da dobrim dijelom promijeni popis igrača koje je prvobitno pozvao. Otpali su Ivan Pešić, David Mandić, Josip Božić–Pavletić, Marin Šipić, Matej Hrstić, Mate Šunjić, s pričuvne liste Matej Ašanin i Valentino Ravnić, a u posljednji trenutak Lovro Mihić, Igor Karačić, odnosno Marko Mamić. Dio njih ima koronu, nekima su pak klubovi u samoizolaciji. S liste pričuva naknadno su pozvani Ante Kuduz i Marin Jelinić.   

- Došli smo ovdje, drago mi je da su igrači, oni koji su zdravi, da su došli ovdje. Oni koji nisu ovdje, naše misli su i s njima i naravno čekamo opet naredno okupljanje kad ćemo biti svi, kad ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo. Poruku šaljemo svima, i našim rukometašima i našim navijačima, i svima, poruku ohrabrenja i nade i želje da svi budemo zdravi i da nam bude bolje, rekao je Červar.
Osmijeh na lice izborniku navukao je jutros Ivan Čupić koji je izašao iz samoizolacije i odmah se stavio na raspolaganje reprezentaciji.

- Fali sve, i malo drugačijih treninga, i malo da promijeniš sredinu i sigurno da je ovo sada neka nova Hrvatska i neka malo drugačija, nego u ono vrijeme kad sam ja otišao, prije dvije i nešto godine, ali uzbuđen sam, sretan i drago mi je da sam zdrav i da sam opet tu, rekao je Čupić.

Uz Čupića, povratnik u reprezentaciju je i Manuel Štrlek: - Sigurno mi je lijepo doći ponovno tu, okupiti se, vidjeti se s dečkima, odigrati koju utakmicu. Nažalost, situacija je ovakva kakva je, ali ćemo se truditi da izvučemo maksimum, da izvučemo maksimum iz treninga, iz te utakmice s Mađarima u Osijeku, koji su isto u dosta izmijenjenom sastavu. Tako da trebamo se svi naučiti prilagođavati situaciji.
Igrači su jutros nakon okupljanja sa stručnim stožerom odradili testiranje, i svi su negativni. Nakon toga, imali su kraći sastanak, a nakon ručka i dnevnog odmora čeka ih prvi trening.
Foto: HRS

Foto: HRS

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!