20:06 / 26.04.2020.

Autor: A.M./HRT

Povratak treninzima: Rukometaši na razmaku, vaterpolisti se presvlače na tribinama

Milorad Damjanić (Foto: HRT)

Milorad Damjanić (Foto: HRT)

Foto: - / HRT

I sport je dobio zeleno svjetlo Civilnog stožera, pa se i (neki) sportaši sutra vraćaju svojim obvezama. Doduše, uz dosta ograničenja.
I sport je dobio zeleno svjetlo Civilnog stožera, pa se sportaši sutra vraćaju svojim obvezama. No samo oni koji imaju status prve i druge kategorije Olimpijskog odbora te seniorske ekipe koje nastupaju na najvišim razinama natjecanja. Pred njima su izazovi koje je teško predvidjeti. Tako najtrofejniji domaći rukometni klub tešku financijsku situaciju dobro podnosi - smanjivali su plaće igračima, no nitko iz kluba nije završio na cesti, a njihove rukometaše s početkom radnog tjedna neće se moći samo vidjeti na ulaznim vratima.
- Mislim da svaka sportska momčad u ovakvim uvjetima željno iščekuje povratak, neovisno kakav će to trening biti, rekao je direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković. Otvaraju se i bazeni. - Odlične vijesti, od ponedjeljka trebamo početi s treninzima. Da je otvoreni bazen bilo bi puno lakše organizirati, igrači ne mogu dolaziti u opremi iz auta, to bi bilo malo neobično, no presvlačit će se na tribinama, rekao je direktor HAVK Mladosti Miloran Damjanić. Epidemiološke preporuke za povratak treninzima su objavljene, no još se ispituju detalji.  Preporučuju se grupe do pet ljud, obavezan razmak, nekorištenje svlačionice....

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!