22:07 / 08.02.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT

Podravka Vegeta od sljedeće sezone s novim trenerom

Neven Hrupec

Neven Hrupec

Foto: RK Podravka / -

Na sjednici Nadzornog odbora Rukometnog kluba Podravke s.d.d. koja je danas održana u službenim prostorijama kluba, jednoglasno je odlučeno kako će Podravka Vegetu kroz sportske ciljeve zacrtane za novu sezonu, voditi trener Neven Hrupec, objavio je koprivnčki klub na svojim službenim stranicama.

- Osjećaj je nevjerojatan. Emocije se ne mogu opisati tako jednostavno, ali ja sam izuzetno sretan i u ovom trenutko ne mogu vjerovati da ću se vratiti kući nakon toliko godina. Trebat će vremena da shvatim da je zaokruženo jedno dugo razdoblje rada u inozemstvu i da sam ponovno dobio priliku vratiti se svojoj kući, obitelji i u svoj klub koji me stvorio kao trenera. Ciljevi koji će biti postavljeni pred mene bit će izazov kojem se radujem i siguran sam da ćemo napraviti sve i uložiti maksimalne napore da ih i ostvarimo. Svjestan sam odgovornosti i težine ovakvog izazova, ali se osjećam jako motivirano i jedva čekam da se vratim. Ovim putem želim zahvaliti RK Podravki na ukazanom povjerenju i trudit ću se da svo svoje znanje i iskustvo stavim na raspolaganje klubu te da predanim i odgovornim radom doprinesem dobrim rezultatima kluba na svakom nivou, rekao je trener Neven Hrupec za klupske stranice.

Neven Hrupec je profesionalni put počeo 1998. u Podravkinoj školi rukometa, a 2000. je postao pomoćni trener Ivanu Palu, te u tom je razdoblju s Podravkom sudjelovao i u najelitnijem europskom natjecanju, Ligi prvakinja. Iste godine natjecao se i u EHF kupu, kao pomoćni trener te od veljače 2003. kao glavni trener prve ekipe.

Svoj trenerski put s prvom ekipom nastavlja u Podravka Vegeti od 2010. do 2013. godine. U to je vrijeme Podravka Vegeta bila u Top 12 Lige prvakinja u Europi, a osvojeno je i 2. mjesto u Regionalnoj ligi kao i tri uzastopne krune u Kupu i prvenstvu. Ukupno je s Podravkom osvojio četiri prvenstva i četiri Kupa te je čak četiri puta došao do grupne faze u Ligi prvakinja. Od 2004. do 2010. Hrupec je bio i izbornik ženske juniorske rukometne reprezentacije Hrvatske, a 2009. je na Mediteranskim igrama u Italiji osvojio zlatnu medalju.

Posljednjih osam godina proveo je u inozemstvu, prvo kao izbornik ženske talijanske reprezentacije. S talijanskim Salernom osvojio je nacionalni Superkup te prvenstvo, a vodio je i Ploiesti te MKS Lublin. S poljskim Sczeczinom igrao je finale Challenge kupa te s istim klubom finale nacionalnog Kupa u 2019. godini. U istoj se godini ponovno našao na mjestu izbornika talijanske reprezentacije.

Od 2019. do danas je trener rumunjske Dunarea Braila s kojom je napravio povijesni uspjeh te je u aktualnoj sezoni ovu ekipu uveo u Europsku ligu.

Sa sadašnjim trenerom Zlatkom Saračevićem bila je potpisana trogodišnja suradnja koja istječe na kraju ove sezone. U prvoj sezoni u Koprivnici vratio je Podravka Vegetu u najelitnije europsko natjecanje. Prošle je sezone ekipa stigla do polufinala EHF Kupa nakon 12 godina, ali nažalost Covid je izbrisao rezultate cijele sezone, kako u Europi tako i u domaćoj ligi i Kupu. U aktualnoj sezoni cilj je bio prolazak u sljedeću fazu Lige prvakinja kao i osvajanje dvostruke krune. Zbog brojnih poteškoća u treniranju i ozljeda koje je donijelo pandemijsko razdoblje, europski ciljevi neće biti ispunjeni, a preostala su još dva, Kup i prvenstvo Hrvatske. Zbog svega navedenog, klub je odlučio po završetku sezone prekinuti trogodišnju suradnju s trenerom Zlatkom Saračevićom, koji je kratko komentirao odluku vodstva kluba: - Do kraja sezone radit ćemo najbolje što možemo, a cilj je i ove godine, dvostruka kruna u Kupu i prvenstvu Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!