15:20 / 21.11.2019.

Autor: I.Ž.K./HRT/HRS

Podravka Vegeta doznala protivnike u EHF kupu

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon posljednjeg mjesta u skupini Lige prvakinja, Podravka Vegeta europsko natjecanje nastavit će u EHF kupu.
U sjedištu Europske rukometne federacije (EHF) u Beču ždrijebom su određene skupine EHF kupa za rukometašice.

Među 16 ekipa našla se i Podravka Vegeta koja će nakon posljednjeg mjesta u skupini A Lige prvakinja, europsko natjecanje nastaviti u EHF kupu. Podravkašice je ždrijeb svrstao u zahtjevnu skupinu s mađarskim Siofokom, danskim Kopenhagenom i rumunjskom Magurom. 

Siofok je prošlogodišnji pobjednik tog natjecanja, a predvode ga hrvatske igračice Andrea Penezić i Katarina Ježić.

- Moglo je bolje, ali i gore. O Siofoku ne treba trošiti riječi. Naš cilje je biti među dva najbolja sastava i natjecanje nastaviti, a to znači da bismo Siofok izbjegli do kraja. Poznajemo dobro i njih i Maguru, jedino moramo još snimiti Kopenhagen. Vjerujem da imamo kvalitetu za ovo natjecanje. Čak nam je i raspored dobar jer prvo dočekujemo Maguru, pa idemo na dva gostovanja u Dansku i Mađarsku. Važno je samo da svi budemo zdravi, komentirao je ždrijeb trener Podravke Zlatko Saračević.

Prvi susreti igraju se 4./5. siječnja, a posljednji 8./9. veljače. To je posljednje izdanje EHF kupa u tom formatu, jer će se od sljedeće sezone umjesto njega igrati Europska rukometna liga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!