23:14 / 21.01.2019.

Autor: A.M./HRT

Ogorčeni Červar: Suci su obavili egzekuciju Hrvatske!

Lino Červar (Slavko Midžor/PIXSELL)

Lino Červar (Slavko Midžor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar bio je jako ljut na suce nakon poraza od Njemačke.
Izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar bio je jako ljut na suce nakon poraza od Njemačke.

Hrvatska u drami izgubila od Njemačke i ostala bez polufinala


- Suci su se ogriješili o olimpijsku povelju. Dijelili su nepravdu. Ovo Svjetsko prvenstvo je ujedno kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Tokiju, a olimpijska povelja kaže da svi pod istim uvjetima i s istim šansama moraju po OI. Ovo nisu bile iste šanse, suci su nam oduzeli pobjedu, to je činjenica, oni moraju biti sankcionirani. Neki su nam govorili zašto nismo povukli ekipu u zadnjim minutama, ma neću to uraditi, to bi bio veliki skandal. Naša zemlja, koliko god bila mala, mora držati do našeg ponosa i dostojanstva, jer ako ne držiš do toga, onda te gaze. To nije u redu. Na dečke sam ponosan. Jučer nismo baš dobro igrali, ali nismo tražili alibi, no ovdje su nam oteli pobjedu, rekao je Červar.
- To su dobri suci, ali ti su najopasniji, jer te oni najbolje prevare. Ne bih želio da to sada bude glavna priča, mogli smo mi i bolje igrati jučer. Treba prestati s kozmetičkim promjenama pravila. Poslali su nam dopis o sastanku jer se na ovom prvenstvu primjenjuju bolja pravila.

Izbornik je dao i konkretne primjere.

- Recimo, pivot radi faul na Duvnjaku, ovaj leži na podu, a taj pivot daje gol. Izgube loptu, a suci im je vraćaju. Poništili su gol Karačiću, ma radili su svašta, ne mogu vam nabrojati sve stvari kojima su obavili ovu egzekuciju, ovo danas je bilo dijeljenje nepravde. Ne smije se dozvoliti slobodno sudačko uvjerenje, oni odlučuju o pobjedi i porazu. Treba, kao i u drugim sportovima, pojednostavniti pravila, tako da svaki navijač i gledatelj točno zna u čemu je stvar, ovo treba prekinuti, zaključio je izbornik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!