14:41 / 16.11.2020.

Autor: K.L./Hina

Norveška odustala od suorganizacije EP-a za rukometašice

Ilustracija (Luka Stanzl/PIXSELL)

Ilustracija (Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Europsko prvenstvo je na rasporedu od 3. do 20. prosinca.
Norveški rukometni savez objavio je u ponedjeljak odluku o odustajanju od zajedničke organizacije Europskog prvenstva za rukometašice s Danskom, a kao glavni razlog je navedena nemogućnost usklađivanja organizacijskih zahtjeva s trenutačnim epidemiološkim mjerama u Norveškoj. 

Europsko prvenstvo je na rasporedu od 3. do 20. prosinca, a Danska je ostala kao jedini domaćin natjecanja na kojem bi trebalo sudjelovati 16 reprezentacija među kojima je i Hrvatska.
Hrvatske rukometašice su ždrijebom smještene u skupinu C s Nizozemskom, Mađarskom i Srbijom, a utakmice u prvom dijelu natjecanja trebale su biti igrane u norveškom gradu Trondheimu.
- Zahvalni smo za suradnju i razumijevanje na koje smo naišli kod naših suorganizatora, Europske rukometne federacije (EHF) i Danskog rukometnog saveza (DHF). Istovremeno, teška srca moramo priznati da nismo u mogućnosti organizirati prvenstvo u Norveškoj, izjavio je u priopćenju predsjednik Norveškog rukometnog saveza (NHF) Kare Geir Lio.
- Prevrnuli smo svaki kamen u nadi da ćemo održati prvenstvo u Norveškoj. Sad je vrijeme da se pomirimo s tim da to nije moguće u skladu s mjerama koje su kod nas na snazi. Poštujemo to. Više puta smo isticali da su norveške vlasti svjetski prvak u kontroliranju epidemije i to ću neprestano ponavljati, dodao je Lio.
U priopćenju NHF-a se navodi da sve navedene strane sada intenzivno rade na tome da se natjecanje održi u Danskoj, ako za to postoje praktični i ekonomski preduvjeti.
Priopćenjem se oglasio i Danski rukometni savez (DHF).
- Već smo u procesu traženja rješenja i mogućnosti za organizaciju cijelog Europskog prvenstva u Danskoj. Više od toga u ovom trenutku ne mogu reći. Pred nama je iznimno težak problem, ali ako ga netko može riješiti, onda su to moji kolege u Danskom rukometnom savezu i naši fantastični volonteri, izjavio je predsjednik DHF-a Per Bertelsen.
U priopćenju se navodi kako DHF očekuje da će u utorak (sutra) biti u mogućnosti iznijeti više detalja o organizaciji Europskog prvenstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!