11:05 / 29.05.2020.

Autor: Hina

Neizvjesna sudbina Svjetskog rukometnog prvenstva 2021.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Njemačka rukometna liga bi prvenstvo trebala početi u rujnu ili listopadu.
Savez njemačkih rukometnih klubova (HBL) želi, nakon ublažavanja mjera ograničenja koje su uvedene zbog koronavirusa, da u sljedećoj sezoni 2020./21. gledatelji budu prisutni na utakmicama.

- Naš je osnovni cilj sljedeće sezone stvoriti koncept koji bi gledateljima omogućio gledanje rukometnih utakmica u dvoranama, rekao je za njemačku novinsku agenciju dpa Frank Bohmann, direktor Saveza elitnih rukometnih klubova.

Za njemačke rukometne klubove glavni izvor prihoda je prodaja ulaznica i iz toga klubovi ostvaruju 30 do 50 posto godišnjeg proračuna, dok im prodaja televizijskih prava donosi tek pet posto.

Bohmann je dodao da će broj gledatelja u dvoranama biti ograničen početkom sljedeće sezone te je vrlo skeptičan prema održavanju svjetskog prvenstva predviđenog za siječanj 2021. u Egiptu.

- Prije nekog vremena poslali smo zamolbu Međunarodnoj rukometnoj federaciji (IHF) da nas na vrijeme obavijestiti o mogućem otkazivanju svjetskog prvenstva. S obzirom na trenutnu situaciju, vrlo je teško predvidjeti da će se ovo natjecanje sigurno održati, dodao je Bohmann.

HBL je nedavno najavio da će sezona 2020./21. službeno početi 2. rujna kada će se u Düsseldorfu odigrati utakmica Superkupa.  Njemačka rukometna liga bi prvenstvo trebala početi u rujnu ili listopadu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!