Najmlađi u Europi, imaju najmanji budžet i najmanje stranaca

16.12.2021.

13:16

Autor: I.L./HRT

PPD Zagreb - HC Vardar

PPD Zagreb - HC Vardar

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Na kraju godine vodeći ljudi rukometnog kluba PPD Zagreb podvukli su crtu pod sezonu. 

Naglasili su napredak u odnosu na prošlu sezonu u kojoj u Ligi prvaka nisu osvojili ni bod. Ove godine osvojili su ih već šest i postali konkurentniji u dvobojima s europskom rukometnom elitom.

- Lani smo, nažalost, upisali svih 14 poraza i mogu reći da smo s pravom bili izloženi velikom broju kritika. Međutim, unatoč pandemiji valja istaknuti da su objektivne i subjektivne okolnosti funkcioniranja sporta u Hrvatskoj takve da mi teško možemo držati korak s klubovima s kojima se želimo natjecati. Iako smo mi u susretima SEHA lige s Vardarom, Meshkov Brestom i Veszpremom dali naslutiti da se dižemo i da bi mogli biti konkurenti klubovima koji imaju višestruko veći budžet od nas, rekao je direktor kluba Vedran Šupuković.

Ono s čime su posebno zadovoljni i na što su ponosni jest činjenica da je Zagreb najmlađi klub u Ligi prvaka s prosjekom godina od 24,1.

- Ako maknemo tri najstarija igrača prosjek se spušta na 23,6, a kada bismo maknuli šest najstarijih igrača došli bismo do prosjeka od 22,1 godinu. Imamo čak devet igrača s 23 godine ili mlađih i treba istaknuti kako su igrači koji su do jučer još bili potpuni anonimusi čak i za hrvatske pojmove dali veliki obol u ovim dobrim rezultatima s kojima odlazimo na zimski predah.

Glavni menadžer Božidar Jović rekao je kako je klub sporazumno raskinuo ugovor s povremenim hrvatskim reprezentativcem Matejom Hrstićem koji će na polusezoni prijeći u redove francuskog Limogesa.

- Isticao mu je ugovor na kraju sezone, a budući da je Limoges u velikim problemima s ozljedama javila im se potreba za kvalitetnim lijevim vanjskim poput Mateja. Budući da smo od prvoga dana imali kvalitetnu suradnju odlučili smo i mi izaći njemu ususret te ga pustiti da ode već na polusezoni. Što se nas tiče svakako ćemo se u ovom zimskom periodu pojačati za jednog igrača kako bismo nadomjestili njegov odlazak, objasnio je Jović pa zahvalio stručnom stožeru na čelu s trenerom Ivicom Obrvanom: - Na dobrom smo putu i u nastavku sezone očekujemo da se zadržimo na ovoj stazi. 

Božidar Jović

Božidar Jović

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!