Musa i Horvat: Izvući pouke i pomoći mlađim igračima

26.01.2021.

00:04

Autor: HRT/HRS

Željko Musa

Željko Musa

Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

Umjesto pobjede i plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Egiptu, hrvatski rukometaši završili su nastup u skupini II debaklom od Danske.

- Svaki poraz i svaka pobjeda je neka lekcija, a u porazu još veća. Moramo ostati čvrsto na zemlji. Danas moramo čestitati Danskoj. Vidi se da cijeli turnir igra odlično. Za njih nebitna utakmica u smislu nekakvog plasmana, bili su sigurno prvi, mogli su i izgubiti i ne bi se ništa dogodilo, ali vidjelo se da su ipak bili željni igre i opušteniji u svemu tome, rekao je nakon poraza od Danske hrvatski rukometaš Zlatko Horvat.

- Nama je nedostajalo u drugom dijelu malo probojnosti i kompaktnosti. Žao mi je da ovo što smo napravili u prvom dijelu, da nismo i u drugom dijelu nastavili. Kao što smo svi rekli, iz ove kože ne možemo, moramo prihvatiti ovaj poraz, a najbolje da ga prihvatimo tako što ćemo naučiti ubuduće kako treba neke stvari posložiti, dodao je Horvat.

Svim rukometnim reprezentativcima teško je pao ovaj poraz.

- Ja se u ime cijele ekipe želim ispričati za ovaj turnir i današnju utakmicu svim hrvatskim navijačima. Mislim da nismo bili pravi. Šteta, pogotovo zbog rezultata koji smo napravili prošle godine, da nismo nastavili u tom smjeru. Sada je teško svima, ali treba ostati pribran i treba izvući pouke iz ovoga, treba pomoći mlađim igračima da ne vide ovo kao neku katastrofu, da vide to kao motivaciju da ovo više nikad ne dožive. Evo, nisam ni ja ovo nikada doživio, ali ne želim više to njima, istaknuo je Željko Musa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!