14:47 / 09.09.2021.

Autor: I.L./HRT

Milanović primio osvajače zlata na EP-u gluhih rukometaša

Rukometaši

Rukometaši

Foto: Jozo Čabraja / Katal media

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je mušku rukometnu reprezentaciju gluhih i izaslanstvo Hrvatskog sportskog saveza gluhih povodom osvojene zlatne medalje na 12. Europskom rukometnom prvenstvu gluhih, koje je bilo održano od 18. do 27. lipnja ove godine u Zagrebu. 

Čestitajući muškoj rukometnoj reprezentaciji gluhih na osvojenoj medalji, predsjednik Milanović rekao je kako nije mala stvar ostvariti takav uspjeh više puta za redom, podsjećajući kako je reprezentacija osvojila zlato i u Berlinu 2016. godine.

- Fasciniran sam tom voljom, naporom i vremenom kojeg ulažete u sport u kojem nema ničega osim ljubavi. Želim vam i dalje uspjehe, da se u tim uspjesima nađete i kao pojedinci, kao osobe i kao predstavnici Republike Hrvatske, poručio je predsjednik Milanović.

U ime rukometnih reprezentativaca i Hrvatskog sportskog saveza gluhih govorili su počasni predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih Marijo Lušić, dopredsjednik i reprezentativac Kristijan Živković i izbornik reprezentacije Marijo Sirotić.

Počasni predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih Marijo Lušić zahvalio je predsjedniku Milanoviću na prijmu kazavši kako su rukometaši već triput zaredom osvojili Europsko rukometno prvenstvo gluhih te da reprezentativci nisu žalili svoje uloženo slobodno vrijeme, godišnji odmor, da su zanemarili svoj privatni život i uložili veliki trud, iako za to nisu bili plaćeni niti su dobili bilo kakvu novčanu naknadu.

Dopredsjednik Kristijan Živković zahvalio je predsjedniku Milanoviću u ime Hrvatskog sportskog saveza gluhih i svih igrača i na dolasku na otvorenje Europskog prvenstva.

- Ovi dečki su fenomenalni, predstavljaju svoju zemlju na svim prvenstvima i ponosni smo što smo Hrvatska, istaknuo je u svojem obraćanju izbornik reprezentacije Marijo Sirotić.

Na prijmu u Uredu predsjednika bili su rukometaši Ivan Pajić, Pero Jukić, Dominik Žmirić, Ilija Perak, Mateo Perak, Jakov Kolarić, Teo Glumac, Bojan Crnojević, Vedran Jakovljević, Tomislav Bošnjak, Dean Šagovac, Florijan Kolarić i Leonardo Vučak te predstavnici stručnog stožera pomoćni trener Dragan Todorović, maser Marinko Smolčić, vođa puta Marijo Lušić, prevoditeljica hrvatskog znakovnog jezika Pavla Maksan i glavna tajnica Hrvatskog sportskog saveza gluhih Katarina Korlat.

Uz predsjednika Milanovića na prijmu je bio povjerenik predsjednika Republike za sport Željko Jovanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!