11:22 / 18.01.2021.

Autor: T.D./HRT

Mamić uoči Katara: Bit će to borba svih 60 minuta, ali spremni smo

Foto: REUTERS/Hazem Gouda

Foto: REUTERS/Hazem Gouda

Foto: - / REUTERS

Marko Mamić i Halil Jaganjac, hrvatski rukometni reprezentativci, prokomentirali su Katar, sljedećeg protivnika na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu.
Marko Mamić i Halil Jaganjac, hrvatski rukometni reprezentativci, prokomentirali su Katar, sljedećeg protivnika na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu.

➡️ Danska i Argentina čekaju Hrvatsku u drugom krugu ➡️ Hrvatska u drugom poluvremenu slomila Angolu ➡️ Rukometaši složni: Ušli smo u turnir, spremni smo za Katar

Nakon uvodnog iznenađujućeg remija protiv Japana, Hrvatska je jučer ubilježila pobjedu protiv Angole, tek u drugom poluvremenu s 28:20. Katar je vodeći u grupi C ispred Hrvatske, a Marko Mamić smatra kako će to biti dobar ispit za Kauboje.

- Dobra su ekipa koja je već duže u svijetu rukometa. Znaju rukomet i bit će dobar ispit za nas i našu obranu. Ako želimo rezultat, moramo odigrati dobru utakmicu i primiti što manje golova. Bilo je puno iznenađenja na turniru, autsajderi su ga dobro otvorili i zadali puno muke velikima. Katar ne igra ne nekom visokom nivou, kao ni mi. Bit će to borba svih 60 minuta, ali spremni smo, rekao je Mamić

Halil Jaganjac je istaknuo kako je za Hrvatsku utakmica protiv Katara najvažnija i najteža u skupini.

- Već smo se susretali s Katarom, kvalitetni su na svim pozicijama, imaju europski štih, čvrstu obranu i iskusnoga golmana koji zna 'spustiti roletnu'. Ali mi igramo najbolji rukomet kad je najbitnije, snaga protivnika kod nas će izazvati da igramo najbolju utakmicu na turniru jer će to biti prijeko potrebno. Bit će taktički drukčija od dosadašnjih jer se s ovim što igraju Japan i Angola ne susrećemo često. Imaju španjolski sustav igre, a kako vrijeme odmiče, sve su discipliniraniji. Radi se o ozbiljnoj ekipi i moramo prvenstveno obranom pokazati da smo bolji, rekao je Jaganjac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!