Luka Cindrić i Ana Debelić ponovno najbolji

09.01.2023.

08:21

Autor: HRT/HINA

Ana Debelic i Luka Cindric

Ana Debelic i Luka Cindric

Foto: Srecko Niketic/ Igor Soban / PIXSELL

 Srednji vanjski igrač Barcelone Luka Cindrić ponovno je proglašen najboljim rukometašem Hrvatske, a nagradu za najbolju rukometašicu u izboru Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza još je jednom dobila kružna napadačica europskog prvaka Vipersa Ana Debelić.

Europski prvak s Barcelonom je tako po četvrti put dobio Kristalnu loptu i samo ga još jedna dijeli od surekordera Ivana Balića i Domagoja Duvnjaka. Cindrićevi konkurenti u ovogodišnjem izboru bili su Igor Karačić kao finalist Lige prvaka s Kielceom, Halil Jaganjac kao najbolji strijelac Europske lige, Tin Lučin kao najbolji hrvatski reprezentativac na Europskom prvenstvu i David Mandić kao najbolji igrač PPD Zagreba u osvajanju prošlosezonske dvostruke krune. 


Ana Debelić je ponovila prošlogodišnji trijumf u konkurenciji Stele Posavec koja je predvodila Lokomotivu do domaćeg naslova prvaka, Dejane Milosavljević koja je bila najbolja igračica Podravke Vegete u domaćem Kupu, dok su se u reprezentativnom dresu na EP-u u Sloveniji istaknule Tea Pijević i Valentina Blažević.


Nenada Šoštarića, prošlogodišnjeg laureata u izboru za najboljeg trenera, naslijedio je Ivica Obrvan, osvajač dvostruke krune s PPD Zagrebom.


Najboljim sudačkim parom su po rekordni, 14. put, izabrani Matija Gubica i Boris Milošević.


Najbolji su proglašeni u poluvremenu dvoboja Hrvatske i Izraela na Croatia Cupu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!