20:17 / 21.04.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Legendarna rukometašica pomaže izoliranim roditeljima u Tuzli

Svetlana Kitić (Srđan Ilić/PIXSELL)

Svetlana Kitić (Srđan Ilić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Svetlana Kitić u veljači je došla u posjetu majci i ocu u Tuzlu, no zbog pandemije koronavirusa nije se mogla vratiti u Beograd.
Ponajbolja svjetska rukometašica svih vremena Svetlana Kitić već dva mjeseca u Tuzli pomaže svoje roditelje Ivku i Duška, koji se zbog mjera zabrane kretanja za starije osobe iznad 65 godina u Bosni i Hercegovini nalaze u kućnoj izolaciji.

Srbijanska je rukometašica u veljači došla u posjetu majci i ocu, ali ju je zatekla pandemija koronavirusa, pa se nije mogla vratiti u Beograd. Kako se zatvorila granica između BiH i Srbije, Kitić je nenadano morala  ostati u Tuzli.

- Tu sam kod roditelja, koji su stari i boležljivi. Mami je 78, a tati 84 godine, treba im pomoći, poglavito  u ovo vrijeme izolacije za starije osobe, rekla je za sarajevski portal Klix.ba  legendarna rukometašica, koja je rođena u Tuzli prije 60 godina, gdje je i počela igrati rukomet.

U rodnome gradu Ceca Kitić će ostati dok se ne otvore granice.

- Zasad smo tu gdje jesmo. Osim roditelja,  imam u Tuzli još rodbine, ali i prijatelja s kojima zbog pandemije koronavirusa kontaktiram uglavnom telefonom, rekla je Kitić.

Svetlana Kitić u beogradskom Radničkom ostvarila je blistavu karijeru, triput je osvajala naslov prvakinja Europe, a ima i trofej europskoga Kupa kupova s istim klubom.

S reprezentacijom bivše države ima brončanu medalju sa Svjetskog prvenstva u Mađarskoj 1982., kao i dvije medalje s olimpijskih igara, srebro iz Moskve 1980. godine te zlato iz Los Angelesa 1984. Najboljom rukometašicom svijeta svih vremena proglašena je 2010. godine.

Ceca Kitić igrala je za tri reprezentacije - najprije za Jugoslaviju, a poslije raspada za Srbiju te za BiH. Jedno vrijeme je obnašala dužnost direktorice ženske reprezentacije BiH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!