12:01 / 28.05.2020.

Autor: K.L./HR

Lacković završio veliku karijeru: Za reprezentaciju sam igrao srcem

Blaženko Lacković (Sanjin Strukić/PIXSELL)

Blaženko Lacković (Sanjin Strukić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Proslavljeni hrvatski rukometaš Blaženko Lacković (39) nakon 23 godine odlučio je završiti igračku karijeru.
Proslavljeni hrvatski rukometaš Blaženko Lacković (39) nakon 23 godine odlučio je završiti igračku karijeru. Igrao je na poziciji lijevog vanjskog, nadimka "Haubica iz Marofa", a karijeru je započeo u Novom Marofu, igrao je i za Varteks Varaždin, Zagreb, Flensburg, HSV, Vardar, Kiel.

Osvojio je brojne klupske trofeje, a u dresu reprezentacije postigao je 571 pogodak u 195 nastupa. Uzeo je ukupno 10 medalja, od mediteranskog zlata u Tunisu 2001. godine, preko svjetskog i olimpijskog zlata u Portugalu i Ateni 2003. i 2004.,  pa dva svjetska (2005.,2009.), dva europska srebra (2008.,2010.), i tri bronce u 2012. i 2013. godini (olimpijska u Londonu, europska u Srbiji te svjetska u Španjolskoj).
Ovom prilikom oprostio se popularni "Blaž" od navijača na Instagramu:

- Nakon dugih 23 godina karijere, ponosan mogu zaključiti jedno poglavlje i započeti drugo. Uživao sam u svakom provedenom trenutku na terenu! Naučio da samo trudom, radom i odricanjem mogu biti svakim danom bolji! Posebno sam ponosan na vrijeme provedeno u reprezentaciji, za koju sam uvijek igrao sa srcem!

Najveća hvala mojoj supruzi Nikolini koja je moja najveća podrška i oslonac! Isto tako zahvaljujem mojoj djeci koji su moja velika motivacija!

RK Novi Marof, RK Varteks Varaždin, RK Zagreb, RK Metković, SG Flensburg Handewitt, HSV Hamburg, Vardar Skoplje, THW Kiel i na kraju svom Hamburgu, zahvaljujem što su bili predivni dio mog putovanja.

Hvala mojim suigračima-prijateljima, trenerima, navijačima, fizioterapeutima, doktorima i zaposlenicima klubova. Nimalo tužan, naprotiv, pun samopouzdanja preuzimam novu ulogu pomoćnog trenera u Hamburgu! Veselim se kao i uvijek novim izazovima!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!