11:44 / 19.01.2021.

Autor: I.L./HRT/HRS

Kataru vratiti dugove za Olimpijske igre

Olimpijske igre Rio 2016., Hrvatska - Katar (Igor Kralj/PIXSELL)

Olimpijske igre Rio 2016., Hrvatska - Katar (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Iako su pokazali puno, nisu ni savršeni ni kompletni.
Hrvatsku rukometnu reprezentaciju u Aleksandriji na 27. Svjetskom prvenstvu čeka Katar, vodeći sastav skupine C nakon dva kola.

➡️ Rukometaši protiv Katara za prvo mjesto
➡️ Červar napravio treću promjenu u momčadi

Posljednji put Hrvatska i Katar igrali su na otvaranju Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine. Tada je Katar slavio s 30:23 i srušio samopouzdanje našim rukometašima od kojeg se nisu oporavili do kraja turnira.

Na ovoj svjetskoj smotri Katar je pobijedio Angolu s 30:25 i Japan s 31:29. Iako su pokazali puno, nisu ni savršeni ni kompletni. Već osam godina na njihovoj klupi sjedi karizmatični Španjolac Valero Rivera, a reprezentaciju uglavnom čine naturalizirani stranci.

Okosnica reprezentacije već je dugo na okupu s izrazito iskusnim igračima. Najmlađi je 24-godišnji Crnogorac Jovo Damjanović, nekadašnji igrač PSG, sada u Al Rayyanu. Danijel Šarić, koji je godinama jedan od najboljih svjetskih vratara, ima 43 godine, Hassan Mabrouk 38, Yassine Sami 35, Houssem Romane 33...

Nakon dva kola, osim vratara koji su imali ukupno 28 obrana (naši 16), najviše su pokazali Frankis Marzo sjajni lijevi vanjski koji je postigao 18 pogodaka iz 30 udaraca, te krila Ahmad Madadi lijevo (14/15) i Allaedine Berached desno (10/12). Oni su zabili dvije trećine pogodaka te reprezentacije.

Katar je tjelesno izuzetno moćna ekipa i time nadoknađuju neke tehničke nedostatke. Najveći uspjeh ostvario je 2015. kada je kao domaćin Svjetskog prvenstva osvojio srebro.

Pobjeda nad Katarom Hrvatskoj donosi bolji raspored igranja u drugom krugu. Bude li pobjednik skupine, Hrvatska će najprije igrati s trećeplasiranim iz skupine D, a to će vjerojatno biti Bahrein. Zatim slijedi Argentina pa tek onda Danska. Osvoji li pak drugo mjesto Hrvatska odmah ide na Dansku u drugom dijelu natjecanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!