Karlovački rukometaši najavili štrajk zbog zaostalih plaća

21.01.2022.

15:12

Autor: HRT/Hina

default error photo

Igrači Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac od ponedjeljka će štrajkati zbog dvomjesečnog i tromjesečnog kašnjenja plaća, trenerima i duljeg, te neće igrati u srijedu kup utakmicu u Umagu, priopćeno je iz kluba uz napomenu da će štrajk trajati do isplate dugova.

- Da se razumijemo, ovo nije štrajk protiv Uprave kluba. U Upravi kluba su sve volonteri i ljubitelji rukometa koji žele pomoći klubu. Štrajk je protiv Grada, Karlovačke športske zajednice i Županije koji kao da rade protiv sporta u Karlovcu i ne žele adekvatno pomoći te ispuniti dana obećanja, već im mi služimo samo za slikanje kada se postigne neki uspjeh, stoji u priopćenju uz obrazloženje da su igrači svoj dio ugovora odradili korektno i pošteno i bili strpljivi.


Smatraju dalje da je rukomet jedan od simbola Karlovca koji se napokon vratio u Premijer ligu, najviši rang natjecanja, s izgledima ta tu ostane i u sljedećoj sezoni, ali da to očito nije dovoljno zanimljivo Gradu i Karlovačkoj športskoj zajednici za minimum potpore za funkcioniranje kluba.


Za vrijeme trajanja štrajka igrači neće trenirati u klubu te neće igrati utakmice počevši s kup utakmicom u Umagu koja je na rasporedu u srijedu, 26. prosinca.


Ovaj tjedan će se još trenirati i odigrati memorijalni turnir Nebojša Parežanin Pržo i to, kažu, isključivo iz poštovanja prema Parežaninu.


- Tko nije bio zimi u sportskoj dvorani Mladost neka dođe sam i uvjeri se u kakvim uvjetima i na kakvoj hladnoći mi igrači treniramo. Nikada nije bio problem pričekati kada je plaća kasnila, a uvijek kasni, ali ovaj put se to oduljilo puno previše. Ne tražimo nikakva čuda i svjesni smo situacije u gradu, a tražimo samo potporu i ono što nam je obećano, odnosno ono što smo ugovorili i potpisali, pišu rukometaši.


Žale se dalje da nitko od nadležnih ne obavještava igrače ni stručno vodstvo o stanju u klubu i kada bi plaće mogle doći, niti im se nudi ikakvo rješenje za probleme koje imaju, što je dovelo do narušene atmosfere, te se pitaju ima li netko nešto protiv kluba iz nekog razloga. ili su nadležni nesposobni održati obećanja u kojima nema osobne koristi ili besplatne promocije.


Igračima je uglavnom plaća od kluba jedini izvor prihoda od kojih žive. Smatraju da nisu rastrošni klub, jer imaju samo jednog stranca, a sve su ostalo domaći igrači, ali da za igrati Premijer ligu i 1. HRL Jug budžet nažalost ne može biti isti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!