21:40 / 11.01.2019.

Autor: A.M./HRT

Junak hrvatske pobjede: Moje je da šutiram, danas je išlo

Luka Stepančić

Luka Stepančić

Foto: - / -

Luka Stepančić bio je najbolji igrač utakmice u važnoj i teškoj pobjedi Hrvatske nad Islandom 31:27.
Luka Stepančić bio je najbolji igrač utakmice u važnoj i teškoj pobjedi Hrvatske nad Islandom 31:27 na startu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj. - Mi znamo svoje kvalitete, svi znaju svoju ulogu u ovoj ekipi, moja je da šutiram izvana, evo danas je išlo, nekako je došla forma taman za početak prvenstva. Mi dugo razmišljamo o Islandu, onda se stvori i pritisak. Neću reći da smo igrali odlično, puno je bilo grešaka, ali izvukla nas je borbenost. Kad su oni poveli, pali smo i vratili se, onda smo opet pali. Imali smo dvije situacije nakon kojih smo zadržali hladnu glavu, nismo mijenjali sustav i igrali smo svoju igru, što nam je na kraju donijelo pobjedu, rekao je Luka Stepančić.
- Bilo je šuta izvana, bilo je pokretljive obrane, dozvoljavali smo im puno lakih šuteva sa sedam-osam metara, ali smo ih pokretljivošću nekako zadržali, dodao je Stepančić. - Znali smo da će oni probati trkom i brzim ritmom dobiti utakmicu. Važna dva boda, da smo ušli s pobjedom u prvenstvo, kaže Manuel Štrlek. - Island igra dobar rukomet, a predvodi ih Palrmarsson, koji nam je radio velike probleme. Poakzali smo karakter, to ja najvažnije, važno je da ne padamo, ovo je jedna jako, jako važna pobjeda, rekao je Domagoj Duvnjak. Islandski izbornik Gudmndur Gudmundsson odao je počast hrvatskoj ekipi.

- Hrvatska je jedna od  najboljih ekipa i zato sam ponosan na svoje momke. Igrali smo fantasitčno s izuzetkom pet minuta u prvom i 10-ak minuta u drugom dijelu. Nažalost, Hrvatska je predobra i preiskusna momčad da to ne bi iskoristila. Ipak, imamo ekipu s puno mladih igrača, s jedva desetak utakmica, pa im je ovo jedno dobro iskustvo, kazao je islandski izbornik. Pogledajte sve izjave u videu!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!