14:03 / 11.01.2018.

Autor: HRT

Izbornik Červar objavio popis 16 imena za Europsko prvenstvo

Luka Cindrić, Lino Červar, Igor Vori (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Luka Cindrić, Lino Červar, Igor Vori (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Iz prvotnog popisa otpali su vratar Ivan Pešić, pivoti Marino Marić i Tin Kontrec te braniči Halil Jaganjac, Denis Buntić i Šime Ivić.
Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je u Splitu popis od 16 igrača na koje računa za Europsko prvenstvo, koje Hrvatska otvara u petak u Spaladium Areni protiv Srbije.

Vori: Srbe poznajemo dovoljno da ih nećemo podcijeniti

Červar: Ne osjećam se dovoljno hrabrim da kažem da ćemo biti zlatni

Hrvatsku će na Euru predstavljati vratari Mirko Alilović i Ivan Stevanović, desna krila Ivan Čupić i Zlatko Horvat, lijeva krila Manuel Štrlek i Lovro Mihić, kružni napadači Igor Vori i Željko Musa, lijevi vanjski Domagoj Duvnjak, Marko Mamić, Stipe Mandalinić i Jakov Gojun, srednji vanjski Luka Cindrić i Igor Karačić, te desni vanjski Marko Kopljar i Luka Stepančić.

Iz prvotnog popisa otpali su vratar Ivan Pešić, pivoti Marino Marić i Tin Kontrec te braniči Halil Jaganjac, Denis Buntić i Šime Ivić.

Nije lako ostaviti nekoga po strani, ali kao otac obitelji moram imati viziju kako bih došao do rezultata. Rukovodio sam se našim ciljem, trenutačnom situacijom i stanjem igrača. Trener je onaj koji odlučuje i snosi najveću odgovornost. Sutra će biti 160. put da vodim Hrvatsku, a to nije malo, znači da ipak nešto znam, rekao je Červar.

Istaknuo je kako svi koji više nisu na popisu mogu u svakom trenutku mogu uskočiti u reprezentaciju. Pravila su takva da već u Splitu možemo promijeniti dva igrača, kada odemo u Zagreb također još dva i u samoj završnici dva igrača. Dakle, ukupno možemo promijeniti čak šest igrača i na to smo računali. Vjerujem u sve moje igrače, u svih 22, dodao je.

Popis reprezentativaca:
Ivan Stevanović – HC Kadetten Schaffhausen
Mirko Alilović – HC Telekom Veszprem
Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
Ivan Čupić – RK Vardar
Manuel Štrlek – HC PGE Vive Kielce
Lovro Mihić – HC Orlen Wisla Plock
Željko Musa – SC Magdeburg
Igor Vori – RK PPD Zagreb
Jakov Gojun – HC Füchse Berlin
Marko Mamić – HC PGE Vive Kielce
Stipe Mandalinić – HC Füchse Berlin
Domagoj Duvnjak – HC THW Kiel
Igor Karačić – RK Vardar
Luka Cindrić – RK Vardar
Marko Kopljar – HC Füchse Berlin
Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!