13:04 / 10.07.2020.

Autor: I.L./Hina

IHF pozivnice za SP podijelio Rusiji i Poljskoj

Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Dva preostala mjesta bit će. popunjena nakon kvalifikacija
Međunarodna rukometna federacija (IHF) podijelila je dvije pozivnice za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Egiptu sljedeće godine, na kojem sudjeluje i Hrvatska, Poljskoj i Rusiji, objavljeno je u petak na službenim stranicama IHF-a.

SP će se održati od 13. do 31. siječnja iduće godine, a osim Egipta koji je domaćin i branitelja naslova Danske sudjeluje šest afričkih država (Alžir, Angola, Zelenortski otoci, DR Kongo, Maroko i Tunis), četiri predstavnika Azije (Bahrein, Japan, Katar i Južna Koreja) te tri iz Južne Amerike (Argentina, Brazil i Urugvaj), a najveću skupinu čini Europa otkuda dolaze Austrija, Bjelorusija, Češka, Francuska, Hrvatska, Njemačka, Mađarska, Island, Norveška, Portugal, Španjolska, Švedska i Slovenija.

Dva preostala mjesta bit će popunjena nakon kvalifikacija koje organiziraju Rukometna konfederacija Sjeverne Amerike i Kariba te Rukometna konfederacija Južne i Centralne Amerike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!