11:54 / 27.01.2021.

Autor: K.L./HRT

IHF odgovorio Slovencima: Na terenu nije izgledalo kao da su bolesni

Utakmica Slovenije na Svjetskom prvenstvu

Utakmica Slovenije na Svjetskom prvenstvu

Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

Međunarodna rukometna organizacija suočava se s kritikama zbog organizacije Svjetskog prvenstva u Egiptu, mnoge reprezentacije dobile su crijevnu virozu, a najviše su se razboljeli Slovenci uoči odlučujućeg dvoboja za četvrtfinale protiv domaćina.

Čak 12 igrača imalo je teške simptome, Slovenija je remizirala i nije se plasirala u sljedeću fazu. Direktor danske reprezentacije Morten Henriksen rekao je kako ima saznanja da su slovenski rukometaši naručivali i hranu izvan hotela nakon što ga je kolega iz Slovenije upozorio da ne jedu hranu u hotelu.

Slovenci su ga demantirali rekavši da su jeli samo hranu iz hotela i hotelske dostave te pili samo vodu iz boca. O svemu se oglasio priopćenjem i IHF.

Navode da su pokrenuli istragu zbog trovanja hrane, te da su nadležne službe htjele pregledati igrače - oni to nisu htjeli.

- Kada je liječnik pozvao te igrače na pregled, liječnik reprezentacije je to odbio. Potom je ponuđeno da se igrači koji imaju probleme prevezu u bolnicu, ali i to je odbijeno. Želimo istaknuti kako je sva ponuđena pomoć odbijena. Nakon toga je organiziran sastanak sa svim reprezentacijama kako bi se provjerile tvrdnje o sličnim problemima, no nitko nije prijavio te probleme, tvrde u IHF-u.

Pišu da nisu dobili nijednu pritužbu na hranu te ističu da u reprezentaciji Bjelorusije, koja je dijelila švedski stol sa Slovenijom u hotelu, nije prijavljen nijedan slučaj crijevne viroze.

- Slovenija je igrala dobro unatoč tvrdnjama da ima devet igrača s takvim problemom. Na početku drugog dijela utakmice vodili su pet razlike. Na terenu nije izgledalo kao da su bolesni, stoji u priopćenju IHF-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!