15:00 / 19.12.2020.

Autor: I.L./HRT/HRS

"Idemo dati sve od sebe, idemo po brončanu medalju!"

Foto: Kolektiff Images

Foto: Kolektiff Images

Foto: - / -

Hrvatske rukometašice još nisu prestale sanjati svoj san.
Hrvatske rukometašice još nisu prestale sanjati svoj san na Europskom prvenstvu u Danskoj. Ostao je posljednji čin, borba za broncu. Na drugoj strani stajat će domaćin Danska.

- Ova utakmica je ostvarenje snova, djevojke su izborile šansu da se bore za medalju. Igramo s jakim protivnikom, imaju puno šuteva iz vana, to je jaka skandinavska ekipa. U šahu su držali Norvešku u polufinalu. One će pokušati gurati u leđa i izmoriti nas, a mi ćemo naravno to pokušati zaustaviti. Vjerujem da će cure izvući zadnje atome snage i želimo ostaviti najbolji mogući dojam, želimo završiti ovo Prvenstvo s osmijehom na licu, rekao je izbornik Nenad Šoštarić.
Riječ je o trostrukim europskim prvakinjama i dvostrukim srebrnim, Danska je  favorit. Ali favoriti su bili i Mađarska, Nizozemska, Srbija, Rumunjska, Njemačka pa su "kraljice šoka" pronašle put do pobjede.

- Mislim da moramo zaboraviti izgubljeno polufinale i u potpunosti se fokusirati na utakmicu za medalju. Proslavili smo rođendan kapetanici Keti Ježić. Sve međusobno komentiramo da nismo ni svjesne koliko smo postigle i kad se vratimo kući, da ćemo vidjeti što smo napravile. Idemo dati sve od sebe, idemo po brončanu medalju. Nadamo se da ćemo sutra ostvariti vaše i naše snove, optimistična je Larissa Kalaus.
- Velika i teška utakmica je pred nama, znam da ćemo dati sve od sebe, a rezultat ćemo vidjeti. Moramo biti na visokoj razini, i vidjet ćemo kako će se posložiti. Mislim da nijedna od nas dosad nije igrala veliku utakmicu kao polufinale Europskog prvenstva i sve je to ostavilo trag na nama. Vjerujem da ćete se radovati s nama kakav god bio ishod, hvala vam na svemu!, rekla je Dejana Milosavljević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!