18:19 / 22.03.2020.

Autor: A.M./Hina

Hrvatski trener porukom o Vukovaru zadržava Španjolce u kućama

Screenshot: Twitter

Screenshot: Twitter

Foto: - / -

Premda ne vodi niti jednu elitnu ekipu u Španjolskoj, hrvatski rukometni trener Saša Jović postao je vijest ovog vikenda.
Premda ne vodi niti jednu elitnu ekipu u Španjolskoj, hrvatski rukometni trener Saša Jović postao je vijest ovog vikenda, a njegova poruka na Twitteru svjetlosnom se brzinom proširila Španjolskom, drugom najpogođenijom europskom zemljom koronavirusom, gdje 47 milijuna zatvorenih ljudi čeka prolazak opasnosti.
Jović im je objasnio da 14 ili više dana u kući nije ništa naspram onoga što su proživljavali stanovnici Vukovara prije gotovo 30 godina, kad je grad bio pod srpskom okupacijom.
- Godina 1991., jedno malo mjesto u Hrvatskoj. Proveli smo mjesece u podrumu... Bez prozora, bez TV-a, bez Netflixa i bez Playstationa. Bez mogućnosti izlaska na ulicu. Jer ako izađeš, možda na tebe padne bomba ili te dohvati zalutali metak. Ovih 14 dana ili više čine mi se smiješnima, napisao je Jović, trener španjolskog ženskog rukometnog kluba Handbol Aposta. - Ostanite kod kuće, dodao je u poruci koju je objavio uz fotografiju razorenog Vukovara kojim koračaju vojnici.
Njegovu poruku napisanu na španjolskom jeziku prenijele su vodeće sportske novine Marca i AS na svojim internetskim stranicama.
Jović je njome pozvao stanovnike da ostanu u kućama i da se prestanu žaliti što ne smiju na ulicu. Neke stanovnike, kojima je teško ostati doma, policija je morala upozoriti da se vrate kućama ili kazniti zbog neposluha.
U nedjelju je premijer Pedro Sánchez produžio izvanredno stanje za dodatnih 15 dana, do 11. travnja.
U Španjolskoj je u nedjelju oboljelo dodatnih 3.500 osoba, čime se broj zaraženih primakao novoj psihološkoj granici od 30.000. Umrlo je 1.720 osoba, što je 394 više nego dan ranije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!