16:54 / 25.08.2020.

Autor: I.L./Hina

Hrvatski rukometaši u prvoj jakosnoj skupini

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ždrijeb skupina mundijala održat će se ispred piramida u Gizi 5. rujna.
Hrvatski rukometaši uvršteni su u prvu jakosnu skupinu uoči ždrijeba za Svjetsko prvenstvo koje će se u siječnju iduće godine održati u Egiptu, priopćio je IHF.

Ždrijeb skupina mundijala održat će se ispred piramida u Gizi 5. rujna, a uz Hrvatsku, nositelji će biti još Slovenija, Danska, Španjolska, Norveška, Njemačka, Portugal i Švedska.

U drugoj jakosnoj skupini bit će Egipat, Argentina, Austrija, Mađarska, Tunis, Alžir, Katar i Bjelorusija, a u trećem Island, Brazil, Urugvaj, Češka, Francuska, Južna Koreja, Japan i Bahrein. U najslabijem "bubnju" svrstane su Angola, Zelenortski otoci, Maroko, Kongo, Poljska, Rusija, pobjednik prvenstva Sjeverne Amerike i Kariba, te još jedna ekipa iz dodatnoga kvalifikacijskog turnira Južne i Srednje Amerike.

Prvenstvo će se održati od 13. do 31. siječnja, a prvi put će nastupiti 32 reprezentacije.

Egipćani su zbog ovog natjecanja izgradili tri potpuno nove dvorane - u Borg el Arabu, gradu na obali Sredozemlja, te prigradskim naseljima glavnog grada Kaira koji se zovu Grad 6. listopada i Novoj prijestolnici (NAC), dok će se završnica igrati u Kairu u dvorani od 16.000 mjesta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!