12:23 / 27.12.2020.

Autor: A.M./HRT

Hrvatski rukometaši i rukometašice ekipe godine u izboru SN-a

-

-

Foto: - / -

U tradicionalnom 69. izboru najboljih sportaša godine Sportskih novosti zasad relativno očekivani pobjednici, najbolje ekipe su rukometašice i rukometaši.
U tradicionalnom 69. izboru najboljih sportaša godine Sportskih novosti relativno očekivani pobjednici.

U ekipnim sportovima trijumf rukometa, za ekipu godine izabrana je hrvatska brončana ženska rukometna reprezentacija, a momčad godine je šesti put u izboru SN-a srebrna muška rukometna reprezentacija. Hrvatske rukometašice su po treći put u povijesti osvojile nagradu za najbolju ekipu Hrvatske, a zaslužile su ga "čudom u Danskoj", gdje su u konkurenciji najboljih europskih reprezentacija u prvoj polovici prosinca osvojile brončanu medalju, prvu u povijesti za hrvatski rukomet u ženskoj konkurenciji. Hrvatske rukometašice dobile su 231 glas
Za najbolju ekipu godine još su nominirane bili rukometni klubovi Podravka i Lokomotiva, nogometašice Splita i odbojkašica Mladosti.
Muška rukometna reprezentacija, koja je u siječnju 2020. osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu, po šesti je put osvojila trofej za momčad godine, a među nominiranima za ovu nagradu još su bili europski veslački doprvaci Martin i Valent Sinković, jedriličari Mihovil i Šime Fantela, osvajači bronce na EP-u, te vaterpolska reprezentacija koja je osvojila četvrto mjesto na Europskom prvenstvu.
- Prije nego što su cure otputovale bio sam u društvu nekih rukometašica i pitao sam ih što možemo očekivati, rekle su "možda možemo uzeti poneki bod, nekoga iznenaditi", rekao je glavni urednik SN-a Robert Šola.

- Cure su napravile čudo, bilo je naporno, ali je veliko zadovoljstvo, rekao je izbornik Nenad Šoštarić, a Larissa Kalaus objasnila je kad su djevojke shvatile da mogu puno: - Nakon prve pobjede protiv Mađarske, a da ne pričam kad pobijediš svjetske prvakinje, shvatile smo da možemo pobijediti bilo koga.

- Najljepša slika prvenstva u Danskoj, osim Norveške i Danske, koje su vrhunske reprezentacije, bila je hrvatska reprezentacija koja je s osmijehom odigrala cijeli turnir, dodao je Šoštarić.

U izboru Sportskih novosti glasalo je 287 sportskih novinara iz 52 redakcije. Rezultati 69. izbora Sportskih novosti:
NAJBOLJA SPORTAŠICA
Barbara Matić         119 glasova
Petra Martić         77
Karla Prodan         63
Mirela Kardašević       28

NAJBOLJI SPORTAŠ
Domagoj Duvnjak        150 glasova
Filip Zubčić         64
Ivan Perišić         34
Tonči Stipanović        18
Tin Srbić         16
Aurel Benović         4
Filip Ude         1

NAJBOLJA EKIPA
Ženska rukometna reprezentacija 231 glas
RK Podravka 39
ŽNK Split 12
HAOK Mladost 3
RK Lokomotiva 2

NAJBOLJA MOMČAD
Muška rukometna reprezentacija 245 glasova
Valent i Martin Sinković 33
Šime i Mihovil Fantela 7
Muška vaterpolska reprezentacija 2

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!