11:33 / 11.05.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Hrvatski rukometaši Euro otvaraju protiv Francuske

Hrvatska rukometna reprezentacija

Hrvatska rukometna reprezentacija

Foto: Jozo Cabraja / Kolektiff

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je u utorak na svojima stranicama satnicu odigravanja utakmica na Europskom prvenstvu koje će se održati u siječnju sljedeće godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

Europska smotra službeno će se otvoriti utakmicom skupine B između Mađarske i Nizozemske u Budimpešti 13. siječnja s početkom u 20.30 sati. Hrvatska rukometna reprezentacija se nalazi u skupini C s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom, a utakmice grupne faze se igraju u Szegedu.

Hrvatski rukometaši prvu utakmicu igraju 13. siječnja protiv Francuske u 20.30 sati. Drugu utakmicu u skupini Hrvatska igra protiv Srbije dva dana kasnije, također s početkom u 20.30 sati. Ukrajina je 'kaubojima' zadnji suparnik u skupini, a s njom će snage odmjeriti 17. siječnja u 18 sati.

Skupinu A čine Slovenija, Danska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora, u skupini B su Portugal, Mađarska, Island i Nizozemska, u skupini D Njemačka, Austrija, Bjelorusija i Poljska, u skupini E Španjolska, Švedska, Češka i Bosna i Hercegovina, a u skupini F Norveška, Rusija, Slovačka i Litva.

Polufinalne utakmice su na rasporedu 28. siječnja od 18 i 20.30 sati, dok se finale igra 30. siječnja u 18 sati u Budimpešti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!