Načinović otpada za Euro iako ima Covid potvrdu, Pešiću četiri doze!

27.12.2021.

13:44

Autor: A.M./HRT

Veron Načinović

Veron Načinović

Foto: Srećko Niketić / PIXSELL

Rukometaš francuskog Montpelliera Veron Načinović neće moći nastupiti za hrvatsku reprezntaciju na predstojećem Europskom prvenstvu jer se samo jednom cijepio, a uz to je i prebolio Covid.

Načinović se ne uklapa u Covid protokole Europske rukometne federacije (EHF), koji propisuje da u zapisniku za utakmicu može biti samo rukometaš cijepljen s dvije doze cjepiva protiv koronavirusa.


Načinoviću apsolutno ništa ne pomaže to što ima važeću EU Covid putovnicu jer je prebolio koronavirus, a drugu dozu cjepiva, upravo prema liječničkoj preporuci, ne smije primiti prije 13. siječnja.

Ne želeći riskirati moguće nuspojave nakon druge doze, izbornik Hrvoje Horvat lišit će se njegovih usluga.


U problemu je i vratar Ivan Pešić, koje se kao igrač bjeloruskog Bresta cijepio s dvije doze ruskog Sputnika, no morat će primiti još dvije doze cjepiva priznatog u Europskoj uniji, dakle morat će primit čak četiri doze cjepiva!


Ivan Martinović pak također nije još primio drugu dozu, no prvu je primio prije Načinovića pa će stići prije turnira primiti i drugu i ostat će još neko vrijeme da mu prođu eventualne nuspojave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!