19:03 / 29.07.2020.

Autor: Mihovil Horvat/Sport/TVD2

Hrvatski prvak počeo s pripremama; Vori: Želimo drugačiji Zagreb

Igor Vori

Igor Vori

Foto: - / -

Rukometaši PPD Zagreba počeli su s pripremama za novu sezonu pod trenerskom palicom Igora Vorija i njegova novog stožera.
S pripremama za novu sezonu počeli su rukometaši PPD-a Zagreb. Za razliku od prošlih godina formu će brusiti u Zagrebu, i to pod trenerskom palicom Igora Vorija i njegova novog stožera.

Zbog koronavirusa rukomet je stao na nekoliko mjeseci pa se igrači vesele povratku u dvoranu. U redovima hrvatskog prvaka dosta je novosti, a jedna od njih je i novi kapetan koji je naslijedio  Zlatka Horvata.

- Gledajući sve skupa, imali smo pet mjeseci bez pravog rukometa, bez utakmica i natjecanja. Mislim da su dečki jako motivirani, da nam nije teško i jedva smo čekali skupiti se svi zajedno i da krenemo trenirati, izjavio je vratar Matej Ašanin, novi kapetan PPD Zagreba.

Dosta prometno bilo je u svlačionici momčadi,  došla su neka nova lica. Na početku svoje prve samostalne trenerske karijere Igor Vori na raspolaganju ima 22 igrača,  ali i svoju viziju kako bi Zagreb trebao igrati iduće sezone.

- Želimo jedan drugačiji Zagreb. Ono što ja, a vjerojatno i svi treneri traže to je obrana, tu sve počinje i završava. Forsirat ćemo 5-1 i 6-0 obranu, a za sve to treba puno rada, puno odricanja i puno treninga i oni su spremni na to, što je najbitnije, rekao je trener Igor Vori.

U pripremnom razdoblju Zagrebaši bi trebali odraditi i nekoliko utakmica, no za sada je  početak sezone prilično neizvjestan zbog pandemije.

- Ne razmišljamo o tome ni mi kao treneri, ni igrači, jednostavno se spremamo kao da je sve normalno, sigurno ćemo na vrijeme znati što i kako će biti u budćnosti, kaže Vori.

- Zasad se ponašamo kao da je sve normalno, da će sve krenuti po rasporedu. Pripremamo se, vidjet ćemo, ako se ne bude ništa igralo, vjerojatno će se igrati samo hrvatska liga, izjavio je pivot PPD-a Marin Šipić.

Prvi pravi natjecateljski ispit Zagrebaši bi trebali imati u završnici regionalne SEHA lige početkom rujna u Zadru. Do tada rutina će im biti  jutarnji trening i teretana na Trešnjevci, a navečer trening u zagrebačkoj Areni. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!