Hrvatske rukometašice 18. na svjetskoj smotri

14.12.2021.

19:34

Autor: I.Ž.K./HRT/HRS

Hrvatske rukometašice na SP-u u Španjolskoj

Hrvatske rukometašice na SP-u u Španjolskoj

Foto: IHF / HRS

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija zauzela je 18. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Nakon završetka susreta trećeg kola u skupinama Glavne runde Svjetskog prvenstva rukometašica u Španjolskoj, poznat je poredak reprezentacija od 9. do 24. mjesta.

S dvije pobjede i četiri poraza, Hrvatska je na kraju završila na 18. mjestu. Iza nje su od većih i poznatijih reprezentacija ostale Češka i Crna Gora, a ispred su Austrija, Poljska, Južna Koreja, Rumunjska, Srbija te Nizozemska koja je branila naslov svjetskih prvakinja iz Japana 2019.

To je najslabiji rezultat u povijesti naših nastupa na svjetskim prvenstvima, no treba imati na umu i sve probleme i poteškoće koje je hrvatska reprezentacija imala s koronom tijekom prvenstva kada je ostala bez tri ključne vanjske igračice, kao i to da Hrvatske na svjetskim smotrama nije bilo deset godina. 

Čak pet reprezentacija završilo je susrete prve i druge faze natjecanja bez poraza. To su Francuska, Norveška, Švedska, Danska i Španjolska, a sa po jednim porazom u četvrtfinale su prošli Rusija, Njemačka i Brazil.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!