12:24 / 24.06.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Hrvatska sljedeće godine domaćin EP-a za gluhe rukometaše

Foto: HSSG

Foto: HSSG

Foto: - / -

Hrvatski sportski savez gluhih domaćin je 12. europskog prvenstva za gluhe u rukometu koje će se održati od 8. do 17. siječnja 2021. godine.
Hrvatski sportski savez gluhih domaćin je 12. europskog prvenstva za gluhe u rukometu koje će se održati od 8. do 17. siječnja 2021. godine.

Na sastanku održanom u Ateni, predsjednik Europske sportske organizacije gluhih (EDSO) potvrdio je da je Izvršni odbor EDSO-a dodijelio domaćinstvo gradu Umagu. Natjecanje će biti podijeljeno u dvije grupe iz kojih dvije prvoplasirane momčadi nastavljaju put u razigravanje polufinala, utakmica za treće mjesto i finale.

- S veseljem mogu potvrditi da smo preuzeli domaćinstvo Europskog rukometnog prvenstva gluhih koje se trebalo održati u danskom Kopenhagenu u srpnju, no zbog situacije s koronavirusom je otkazano. U dogovoru sa Središnjim državnim uredom za sport, Civilnom zaštitom RH, gradom Umagom i našim partnerima te Hrvatskim rukometnim savezom, odlučili smo da se održi u siječnju u Umagu, pri čemu bih zahvalio istima na podršci. Nadam se da će hrvatska rukometna reprezentacija imati i publiku uz sebe na putu obrane europskog zlata iz 2016. godine u Berlinu, rekao je Oliver Lušić, kapetan rukometne prezentacije i predsjednik HSSG-a.

Podsjetimo, "Tihi pakleni", osim europskog zlata, imaju dva naslova svjetskih prvaka i četiri zlatne olimpijske medalje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!