22:26 / 26.06.2020.

Autor: A.M./Hina

Hrvatska domaćin Europskog rukometnog prvenstva za juniore

Ilustracija (foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Ilustracija (foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska će biti domaćin Europskog rukometnog prvenstva za juniore, koje je na rasporedu od 7. do 17. siječnja 2021. godine u Poreču.
Hrvatska će biti domaćin Europskog rukometnog prvenstva za juniore, koje je na rasporedu od 7. do 17. siječnja 2021. godine u Poreču, objavila je Europska rukometna federacija (EHF).
Nakon što su Austrija i Italija (Innsbruck i Brixenn) odustali od domaćinstva juniorskog EP-a, Hrvatski rukometni savez se kandidirao za domaćinstvo i uspio ga dobiti u konkurenciji uz Izrael i Italiju.
Prvenstvo će se održati od 7. do 17 siječnja 2021. godine u Poreču. To je će biti sjajna prilika hrvatskim juniorima za još jedan iskorak i potvrdu vrijednosti na međunarodnoj sceni. Riječ je o igračima koji su prošle godine igrali kadetsko Svjetsko prvenstvo u Sj. Makedoniji gdje su osvojili 10. mjesto.
Podsjećamo, pravo nastupa na tom prvenstvu ima 16 reprezentacija, a Hrvatska je svrstana u skupinu s Francuskom, Portugalom i Austrijom.
Prvenstvo se prvobitno trebalo održati od 13. do 23. kolovoza 2020. godine u Innsbrucku i Brixennu.
Nakon pandemije koronavirusa, EHF je prvenstvo odgodio za siječanj iduće godine, no Austrija i Italija su potom odustale od organizacije prvenstva.


 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!