15:32 / 12.01.2018.

Autor: HRT

HRS-ove upute navijačima: Ne koristite izraze i geste fašističke prirode

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski rukometni savez je u povodu Europskog prvenstva pozvao navijače da u dvoranama ne koriste izraze i geste fašističke prirode.
Hrvatski rukometni savez je u povodu Europskog prvenstva, koje će večeras započinje utakmicama u Splitu i Poreču, pozvao navijače da u dvoranama ne koriste nepristojan jezik te upozorio da je zabranjeno posjedovanje svih predmeta kojima se može nekoga ozlijediti.

Na dan utakmice sa Srbijom poseban režim prometa u Splitu

U samoj dvorani nipošto nemojte koristiti riječi, izraze i geste fašističke prirode, navodi se u naputku hrvatskog rukometnog saveza pod naslovom Naše dvorane su mjesto nulte tolerancije na nasilje i diskriminaciju. Gledatelje se poziva da ne koriste rekvizite, transparente, pjesme i gestikulaciju koji potiču, društvenu, vjersku, nacionalnu i političku netoleranciju. U samoj dvorani nipošto nemojte na bilo koji način ugrožavati ostale posjetitelje i tijek utakmice, navodi se u proglasu HRS-a, u kojem se upozorava da je  zabranjen unos bilo kakvih predmeta kojima je moguće nekoga ozlijediti ili ometati tijek utakmice (staklena ambalaža, kišobrani, bilo kakva vrsta oružja i streljiva, pirotehnika, laserski uređaji, upaljači, kovanice, kozmetički preparati, itd.). U objavi je navedeno i da je zabranjen ulazak u dvoranu osobama pod utjecajem alkohola ili bilo kakvih opojnih droga te unošenje u dvoranu alkoholnih pića i opojnih droga, a zabranjeno je i unošenje bilo kakvih navijačkih rekvizita kojima je moguće nekoga ozlijediti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!