13:01 / 11.01.2019.

Autor: I.L.K./HRS

HRS odlučio o visini premije za Svjetsko prvenstvo

Luka Cindrić (Goran Kovacic/PIXSELL)

Luka Cindrić (Goran Kovacic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

"Odlučili smo da uoči ovako velike rukometne priredbe koja je iznimno važna HRS-u, dodatno stimuliramo naše reprezentativce."
Hrvatski rukometni savez odlučio je bogato nagraditi rezultatske uspjehe svojih reprezentativaca i stručnog stožera na čelu s izbornikom Linom Červarom za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj.

- Odlučili smo da uoči ovako velike rukometne priredbe koja je iznimno važna HRS-u, dodatno stimuliramo naše reprezentativce odlukom o visini nagrada za osvajanje odličja, a i ostalih plasmana na Svjetskom prvenstvu. Iako po financijama zaostajemo za velikim rukometnim silama, iznosi za nagrade u rangu su najvećih saveza. Tako će premija za prvo mjesto biti 450.000 eura u bruto iznosu, srebro ćemo nagraditi s 300.000 eura, te broncu s 200.000 eura. Četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu donijet će nagradu od 100.000 eura, a plasmani na peto, šesto ili sedmo mjesto vrijede 50.000 eura, rekao je odluku čelništva HRS-a predsjednik Tomislav Grahovac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!