20:31 / 21.01.2022.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT/I.L.

Horvat za HRT: Nećemo se predati

Hrvoje Horvat

Hrvoje Horvat

Foto: Dnevnik / HRT

Nakon jučerašnjeg poraza protiv Crne Gore na Europskom prvenstvu, hrvatski rukometaši pripremaju se za sutrašnji susret protiv Danske. Novi-stari problemi za našeg izbornika koji zbog pozitivnog nalaza na COVID i dalje ne može računati na Davida Mandića.

Uoči ogleda sa svjetskim prvacima s izbornikom Hrvojem Horvatom razgovarao je Edin Mahmuljin.   


- Okolnosti su takve kakve jesu, teško je reći što se moglo bolje. Trenažni proces je nešto što zahtjeva vremena, uigravanje nešto što se radi kroz pripreme pa prijateljske utakmice pa se polako rastete kroz turnir, ispravljate te neke sitne greškice i mini dogovore, iz utakmicu u utakmicu ste sve bolji i bolji, a mi iz utakmice u utakmicu idemo unazad. Sad je već teško to pokrpati. To je ogroman broj izostanaka. Treba biti objektivan. Mislim da utakmicu s Crnom Gorom trebamo gledati kroz prizmu da smo mi htjeli najbolje, ali jednostavno dođe do određene nesigurnosti zbog neuigranosti, pada samopouzdanja kod nekih igrača što je objašnjivo i za očekivati.

Kako se suprotstaviti Danskoj, reprezentaciji koja ne zna za poraz na ovom prvenstvu.  


- Nema tu velikih planova. Imamo jedan trening gdje još čekamo rezultate. Trebat će jako puno, energije, truda pa i sreće da odigramo jednu pravu mušku utakmicu. Očekujem borbenost, maksimalno zalaganje, da ovi dečki daju stvarno, kao što su i do sada davali, sve na terenu. 


Crna Gora vjerojatno je odnijela san o polufinalu.


- Nemoguća misija? Mogućnost još postoji. Sigurno se nećemo predati. Ne znate što nosi njihovo testiranje sutra. Možda će oni imati problema. Naravno da se nećemo predati. Treba samo u tome svemu biti objektivan i gledati na stvari kakve one jesu. Ne treba ih ni preuveličavati ni predimenzionirati. Treba biti objektivan i reći da je Danska sutra jedan veliki favorit, ali da ćemo mi probati dati naš maksimum u datom trenutku i izvući iz ekipe što se može izvući.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!