Horvat za HRT: Mislim da je otišlo u krivom smjeru, vjerojatno sam i ja tu pogriješio

23.01.2022.

19:47

Autor: K.L./Sport/HRT

Hrvoje Horvat

Hrvoje Horvat

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat našao se pod "paljbom" kritičara nakon što je u izjavi nakon poraza od Danske rekao da su "začepili usta onima koji su govorili da se nismo borili".

Horvat je pokušao objasniti svoj stav u razgovoru za HRT, istaknuvši kako je možda i on pogriješio jer poruka nije dočekana na način kako je on mislio da će biti.

- Mislim da je to otišlo nepotrebno u krivom smjeru. Stvari koje su se odvijale ovih dana s COVID-om, s bolestima, sa situacijama da vam Hitne izvoze igrače iz svlačionice, naravno da ostavlja traga i naravno da je tu prestajem biti izbornik i postaneš više otac tim igračima. Jednostavno sam malo htio dočarati u kakvoj situaciji i uvjetima mi ovdje radimo. Dolaze dečki zdravi, preko noći se zaraze, vraćaju se svojim familijama, i oni su nečiji očevi, oni su nečiji sinovi, tako da, to je jednostavno s te jedne ljudske strane. Nemoguće je da netko dođe u ovakve uvjete i da ne želi dati sto posto, ali mislim da je otišlo u krivom smjeru, vjerojatno sam i ja tu pogriješio. Nije poruka pala na tlo na koje sam ja mislio da će pasti, rekao je Horvat.

Istaknuo je još jednom da Hrvatska ne može biti sretna s porazom protiv Danske, ali moraju se uzeti u obzir uvjeti na ovom Europskom prvenstvu.

- Nećemo slaviti poraze, izgubili smo borbu za polufinale. Sigurno da nismo dobro spavali, ni ja ni dečki. Odigrali smo čvrstu utakmicu i dobru, to želimo ponavljati i u sljedećim utakmicama. Ova situacija s COVID-om vas onemogući, promijenili smo četiri postave. Nadam se da ćemo barem ostati u ovoj postavi do kraja prvenstva da možemo nešto napraviti i stvoriti neki kontinuitet, rekao je Horvat.

Dao je i ocjenu nastupa Hrvatske na Euru.

- Teško je pričati, da izgubimo o finalu, ja bih to shvatio kao neuspjeh jer si izgubio finale. Nije lako govoriti o ciljevima jer se sve događalo, ovisili smo o puno nerukometnih stvari. Tako da, sretni i zadovoljni rezultatom ne možemo biti. Plasmanom sigurno ne možemo biti, ali jednostavno izvlačiti maksimum s ove situacije, s tim možemo biti zadovoljni.

Osvrnuo se i na sutrašnju utakmicu protiv Islanda koja se igra od 15.30 sati u Budimpešti.

- Island je uz Nizozemsku najugodnije iznenađenje ovog prvenstva. Imaju još šanse za polufinale, to će pokušati potvrditi protiv nas, a mi ćemo im pokušati otežati svim sredstvima koja imamo, zaključio je Horvat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!