Horvat: Samo da nas zaobiđe ova pošast

21.12.2021.

17:34

Autor: I.L./HRT/HRS

Hrvoje Horvat

Hrvoje Horvat

Foto: - / HRS

S novom reprezentacijom koja je miks iskustva i mladosti, Hrvatska na Europsko prvenstvo koje se u siječnju održava u Mađarskoj i Slovačkoj ide s nadom da će nastaviti niz sjajnih ostvarenja koje ima na kontinentalnim smotrama.

Ujedno, izbornik Hrvoje Horvat stvara temelje za dva natjecanja koja će biti u središtu pozornosti sljedećih godina: Olimpijske igre u Parizu 2024. i Svjetsko prvenstvo 2025. kojem su domaćini Hrvatska, Danska i Norveška.

Reprezentacija se ovih dana priprema u Zagrebu gdje trenira u dvorani Kutija šibica.

- Prvi taj nekakav i osnovni uvjet da napravimo dobre stvari kroz ove pripreme to je da nas zaobiđe ova pošast. Zasad je sve dobro, dečki su zdravi što me izuzetno veseli. Dobro se radi, dobro se trenira, energija, želja je tu. Mislim da ćemo to već u utakmici sa Slovenijom moći pokazati na terenu, rekao je Horvat najavivši tako prijateljski susret protiv Slovenije 29. prosinca u Celju kojim će se zaključiti drugi krug priprema koji počinje 26. prosinca u Poreču.

Reprezentacija će tek u trećoj fazi priprema, koja počinje na Novu godinu, biti kompletna jer će se tada priključiti i igrači koji nastupaju u njemačkoj ligi. 

Naši su rukometaši na EP-u smješteni u skupini s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom, a svoje susret igraju u mađarskom Szegedu.     

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!