Horvat: Razumiju sada i mladi da reprezentacija nije samo uživancija

05.01.2023.

11:46

Autor: K.L./HRT

Hrvoje Horvat

Hrvoje Horvat

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se u Poreču za Svjetsko prvenstvo koje se igra od 11. do 29. siječnja u Švedskoj i Poljskoj. 

- Dečki su odradili odlično ovih četiri, pet udarnih dana. Razumiju sada i mladi kad su im stariji rekli da igranje u reprezentaciji nije samo uživancija i ljepota, već muka i odricanje, da je teško. Na pravom smo putu, umor je prisutan, ali svi igrači koji su na raspolaganju su zdravi. Idemo u dobrom smjeru, rekao je izbornik Hrvoje Horvat.


Hrvatsku uoči početka velikog natjecanja očekuje još pripremni turnir Croatia Cupa, u petak će igrati protiv Sjeverene Makedonije, a u nedjelju protiv Izraela.


- Moramo se što bolje pripremiti za prvu utakmicu. Priča se da više nismo ekipa koja na nekom najvišem nivou, što smo pokazali na zadnja dva prvenstva, ne smijemo bježati od toga, no moramo ići korak po korak. Prvo imamo Egipat, moramo pobijediti, ali ne smijemo misliti o protivnicima, već samo o nama, kazao je igrač Igor Karačić.


Svjetsko rukometno prvenstvo, koje se održava u Švedskoj i Poljskoj, počinje 11. siječnja, a završava 29. siječnja. Prvi nastup u Jankopingu Hrvatska ima protiv Egipta 13. siječnja (u 20.30 sati). Dva dana poslije na redu su Sjedinjene Američke Države te na kraju prve faze 17. siječnja Maroko.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!